Skip to main content
Opinió

27 S

By 18 septiembre 2015No Comments

A Movem convivim persones amb idees i sensibilitats polítiques diferents. Els que formem part d’aquesta plataforma cívica, progressista i d’esquerres entenem que l’única sortida viable a l’actual panorama polític és la suma d’inquietuds i interessos diversos, sota el paraigua d’un objectiu comú que és la millora de les condicions de vida de la ciutadania .

Aquest model, que apliquem des del govern municipal de Castelldefels, entenem que és també extrapolable al conjunt de la societat catalana. El proper 27-S Catalunya afronta un repte polític transcendental. Amb el nostre vot, decidirem el sentit del govern de la Generalitat en un marc general, tant a nivell català com espanyol, ple d’incògnites.

Aquest nou govern hauria de tenir, entre las seves prioritats, l’aplicació de polítiques de progrès i el replantejament d’un nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El moment actual exigeix ​​de profundes reformes que neixin del major consens possible. El mateix esperit fundacional de Movem es consolida sobre ponts de diàleg i bases de reflexió conjunta.

Sense entesa entre diferents no superarem la més que previsible crisi institucional a què ens veurem abocats, depenent de quin sigui el resultat electoral del 27-S i de la posterior convocatòria d’eleccions generals, abans de final d’any. La segona transició de la nostra recent història democràtica és aquí. La voluntat de canvi, de superació d’un marc -útil fins ara però ja insuficient per respondre a la realitat de 2015; ens exigeix ​​estar a l’altura de les circumstàncies històriques. I Movem no faltarà a aquesta cita. Encara que no es presenti com a tal a les eleccions, Movem estarà amb la democràcia, amb la voluntat popular que expressi el resultat electoral.

Ramon Morera
Grup Movem Castelldefels