Skip to main content
Notícies

85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola

By 17 abril 2016No Comments
Commemoració República

Commemoració República

El passat 14 d’Abril es va commemorar el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola.

A Castelldefels no podíem deixar passar aquesta data per reivindicar els valors de llibertat, igualtat i fraternitat que la República representa. Així doncs, es van realitzar diferents actes en els que la gent de Movem Castelldefels va participar molt activament.

La entrega de banderes republicanes va donar el tret de sortida la mateixa tarda del 14 d’abril. Es va fer un reconeixement a títol pòstum als companys Fèlix Maestre Valdueza i Jordi Miralles i Conte per la seva implicació i representació dels valors republicans mitjançant l’entrega de banderes republicanes als seus familiars. El mateix reconeixement va ser rebut per l’escriptor, historiador i activista de la ciutat Alfonso López Borgoñoz.

Al manifest contenia una reivindicació que es fa des de diferents col·lectius: l’anomenament oficial de l’edifici que ara acull a l’Institut Castelldefels amb el nom amb el que se’l coneix col·loquialment, Edifici de la República. Degut a que va ser edificat durant aquest període per garantir l’educació pública a la ciutat.

D’altra banda, el dissabte 16, els companys d’Esquerra Unida i Alternativa, van realitzar al seu local un  acte molt proper i carregat d’emoció en homenatge al company Jordi Miralles, on persones de diferents facetes de la seva vida política i personal ens van fer recordar-lo. Dins del local es podia trobar una exposició de fotografies que tothom va anar portant i també es va oferir un tast de la seva biblioteca per tal de que els presents es poguessin endur un record d’en Jordi cap a casa.

Ha sigut un cap de setmana actiu, reivindicatiu i també de record. Seguirem lluitant per aquests valors cada dia.

Salut i República