Skip to main content
OpinióPremsa

A favor teu

By 10 julio 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a La Voz el juliol del 2023.

Des de Movem En Comú Podem ho tenim clar. A les eleccions del 23J, ens hi juguem molt, per això s’ha de votar Sumar En Comú Podem, s’ha de votar Yolanda Díaz, del nostre resultat depèn que VOX no estigui al govern. 

Des del govern de coalició hem defensat els drets dels treballadors i les treballadores. Garantint milers de llocs de feina amb els ERTO durant els pitjors anys de crisi. Apujant el salari mínim de 700 a 1080 €. Aprovant la reforma laboral que ha permés fer més contractes indefinits que mai. Tenim una xifra històrica de 20,8 milions d’afiliats a la seguretat social. Hem atorgat drets laborals per primera vegada a la història a les treballadores de la llar. Hem incrementat les pensions en un 8’5% i hem posat un topall al gas per contenir la factura de la llum. Però no ens conformem amb això i volem anar a més. 

Totes aquestes mesures han estat impulsades per la vicepresidenta i ministra de treball Yolanda Díaz, la candidata de Sumar En Comú Podem, que ha de ser la primera presidenta dona de l’Estat, per continuar avançant en drets i mirant a favor teu. Avui amb un salari mitjà de 1.542 € és impossible afrontar l’encariment de les hipoteques en 300 € mensuals, omplir una cistella de la compra bàsica, pagar els rebuts o trobar un lloguer si ets jove i vols emancipar-te. Per això, ella és l’única que pot garantir que els salaris continuaran pujant. Que s’impulsaran ajuts per pagar la hipoteca. Que es congelaran els preus de lloguer. Qui mantindrà el poder adquisitiu dels pensionistes. I qui treballarà a favor de garantir millors condicions laborals per a tothom, que puguem treballar menys, cobrant el mateix i vivint una mica millor. D’això van aquestes eleccions del 23 de juliol, de viure millor, de no perdre drets de les dones, dels treballadors i treballadores, del col·lectiu LGTBI, drets pels més grans i pels joves i això va també de cuidar el planeta. Per tot això, el 23J vota Sumar En Comú Podem amb Yolanda Díaz, l’única que governarà a favor teu.

Mentrestant, a Castelldefels, malauradament, des del 17 de juny, ja tenim un govern de dretes amb l’acord entre el PP, liderat per Manuel Reyes, i Som Castelldefels, liderat per Nico Cerpa, que va rebutjar construir una alternativa progressista a Castelldefels. Nosaltres continuarem defensant el Castelldefels que volem i ho farem des d’aquest primer ple on volem aturar la proposta de Reyes i Nico de retirar el carril bicicleta de l’Avinguda Pineda, però també emplaçant el govern municipal a aplicar la Llei de l’Habitatge per limitar el preu del lloguer a la nostra ciutat.