Skip to main content
NotíciesOpinióPremsa

Activem ja les majories progressistes per fer front als problemes de la gent

By 23 octubre 2022No Comments

Article publicat a La Voz, per la Candela López Tagliafico.

En plena emergència climàtica, energètica i social, el Govern a Catalunya es trenca i deixa a ERC sola, lluny d’una majoria per poder governar i poder fer front a les demandes i les necessitats de la societat en un moment de dificultats i certa angoixa col·lectiva.

A Castelldefels aquesta situació de feblesa i precarietat institucional ens resulta familiar perquè aquest és el mal que afecta des de fa dos anys el govern municipal de PSC i ERC. Des que aquestes formacions van donar l’esquena a l’acord de forces progressistes, provocant la nostra sortida del govern, socialistes i Esquerra han intentat governar sense èxit, impulsant polítiques lluny, cada dia més, de la majoria social progressista que hi ha a Castelldefels i girant a la dreta, amb Ciutadans.

Des d’En Comú Podem, amb Jéssica Albiach al capdavant, insistim en la necessitat de construir una majoria progressista al Parlament que doni suport a un Govern fort i estable a Catalunya, com venint fent fa dos anys a Castelldefels, sense èxit. Lamentant com es prioritzen els càlculs electorals al benestar de la ciutadania.

Aquesta majoria, que existeix a Castelldefels, també existeix al Parlament de Catalunya. Ara només cal que Esquerra Republicana s’ho cregui i aposti de manera ferma per una majoria parlamentària que pugui revertir la precària situació de l’atenció primària als nostres CAPs, que també patim els veïns i veïnes de Castelldefels, que inverteixi en educació pública per millorar les nostres escoles i les condicions del professorat i per exemple, aporti solucions als 20.000 alumnes que s’han quedat enguany sense plaça pública a la Formació Professional. Necessitem una Generalitat que faci política per construir habitatge social assequible, que treballi per millorar les prestacions de dependència i cures envers la nostra gent gran i que ajudi les famílies més vulnerables a combatre la pobresa energètica i la crisi social dels preus desorbitats per l’elevada inflació. I és vital que el Govern de la Generalitat sigui fort i estable per lluitar contra l’emergència climàtica. Els ajuntaments necessitem administracions aliades fortes que també donin resposta als problemes dels nostres veïns i veïnes.

A l’estat s’ha vist clarament com l’acord entre forces progressistes fa millorar la vida de la gent, s’ha aconseguit la pujada del salari mínim, els ERTEs han salvat moltes empreses, tenim menys atur que mai, les polítiques feministes milloren les condicions de vida de les dones i els més vulnerables estan més protegits, el país avança en un moment d’incertesa.

Per tant, la fórmula és clara, només recosint la confiança i el consens col·lectiu entre les forces d’esquerres podem garantir els millors governs per millorar la vida de la ciutadania, tant a Castelldefels com a Catalunya. Ens hi posem?