Skip to main content
Notícies

Aeroport proper, molèsties per als veïns.

By 1 diciembre 2016No Comments

aeropuerto-de-barcelona

Des de fa ja bastants anys, veïns d’alguns municipis com el Prat, Gavà i Castelldefels, es queixen del soroll que produeixen els avions tant en les operacions d’enlairament com d’aterratge.

Els serveis comercials regulars de l’aeroport van començar el 1927 amb vols a Madrid. El 1948 es va construir la pista 07-25 i va operar el primer vol intercontinental i entre 1948 i 1952 es va construir una segona pista 02-20.

Tot el que s’ha exposat anteriorment és simplement per fer una mica d’història. També és cert que en aquesta època no hi havia ni la quarta part de vols que hi ha avui dia i que al voltant de l’aeroport tampoc hi havien cases habitades.

Els que ja tenim alguns anys, recordem com els nostres pares ens portaven a veure els avions des de la terrassa de la cafeteria de l’aeroport, o a la zona de la platja de Gavà i Castelldefels per veure passar els avions a baixa alçada i aquests si que feien soroll.

Passem a l’actualitat. Des de fa 10 anys es canvia el rol de les pistes i l’aeroport va posar en marxa una nova operativa d’enlairaments i aterratges amb l’objectiu de minimitzar l’impacte acústic de la tercera pista.

Des de fa ja alguns anys, amb motiu de les constants queixes dels ciutadans dels municipis que envolten l’aeroport, Aena i els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat, mantenen reunions periòdiques per tal de trobar solucions que esmorteeixin l’impacte mediambiental i les molèsties de soroll que ocasionen els avions en les operacions d’enlairament per les pistes 25R i aterratges per la 07L. Malauradament a vegades això no és possible a causa de les condicions climàtiques, tant és això que normalment quan tenim vent de l’est o nord-est, els aterratges acostumen a fer-se por la pista 25L, això implica que els avions sobrevolen la zona de Castelldefels i Gavà.

Tots els ciutadans esperem i desitgem que a poc a poc i amb la bona voluntat que hi posen tant els ajuntaments afectats com Aena aviat es pogué arribar a una solució que sigui bona per a tothom.

Imagen de http://www.aeropuertodebarcelona.net