Skip to main content
NotíciesOpinió

Alternatives a l’entorn del Castell?

By 20 julio 2018No Comments

Article de Movem Castelldefels publicat a El Castell de juliol de 2018

Davant la imminent edificació i urbanització en l’entorn de l’avinguda Primer de maig i el carrer Pietat, aquests dies com a grup polític ecologista se’ns pregunta molt per la nostra opinió i sobre les possibilitats que tenim d’aturar-ho. Des de Movem Castelldefels, hem posat a disposició de la ciutadania a la nostra web tota la informació que teníem, d’un tema que ve de lluny, i que torna a sortir ara quan un nou propietari vol portar a terme els seus drets d’edificació en aquest espai.

Com a Movem Castelldefels, hem estat treballant en el marc de l’equip de govern buscant alternatives. Primer, intentant evitar que s’executin aquestes obres estudiant la possibilitat de traslladar l’edificabilitat del privat a altres zones de la ciutat, però s’ha vist inviable per l’alta edificació existent a la ciutat, i concloent que traslladant-la a una altra zona de la ciutat, en els casos possibles, el que fem és traslladar el problema d’un lloc a un altre. Després hem valorat les repercussions econòmiques i jurídiques que suposaria impedir fer les obres, unes indemnitzacions milionàries que suposen més de la meitat del pressupost municipal, inviable si volem continuar prestant serveis públics a la ciutat i donant resposta a les necessitats existents.

Des de Movem Castelldefels, valorem positivament la mobilització ciutadana per l’alta sensibilitat ambiental i per la lluita per preservar espais naturals a la ciutat. Som els primers que sempre ens hem posat al capdavant d’aquestes reivindicacions, i així ho continuarem fent. Però també ens hem de reconèixer com una organització de lluita i de govern, sent responsables havent fet servir les nostres eines des de les institucions i treballant per assolir els nostres objectius polítics, fent tot el que està en les nostres mans, com hem fet fins ara, per poder explicar-li a la ciutadania que ho hem intentat tot i que no s’hi pot fer més. Podem afirmar que hem fet tot el que estava a les nostres mans.

En aquest punt, també podem afirmar que s’ha treballat per garantir la màxima preservació de l’entorn natural, traslladant aquells exemplars de més valor, adaptant l’edificabilitat per tallar el mínim numero d’arbrat i respectant al màxim l’entorn natural verge. També s’ha treballat per fer que aquest greuge suposi una millora en l’entorn, amb la millora de la urbanització dels carrers, millorant l’entrada al Castell i amb la possibilitat de construir més d’un centenar de pisos de lloguer social, donant resposta a una altra necessitat de la ciutat.

Amb coherència i responsabilitat i amb l’encàrrec de la ciutadania, entenem que des de Movem Castelldefels, hem fet la feina i continuarem treballant de manera participada i transparent per la cura del medi ambient i per incrementar el patrimoni verd de la ciutat restablint-lo en aquells espais públics i privats on es perdi.