Skip to main content
Notícies

Amb menys diners som més

By 28 junio 2015No Comments
Aprovació del Cartipàs

Aprovació del Cartipàs

L’Ajuntament de Castelldefels aprova el cartipàs i les retribucions dels membres del consistori en un primer ple marcat per la rebaixa salarial del 5%.

Avui s’ha celebrat el primer ple del nou Ajuntament de Castelldefels per aquesta legislatura 2015-2019. El principal punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de l’estructura del Govern i les retribucions de tots els regidors i regidores que tindran en qualitat de les seves funcions.

El Govern que s’ha dissenyat per donar estabilitat i governabilitat a la nostra ciutat ha quedat de la següent manera. Candela López assumeix les funcions d’alcaldessa des del passat 13 de juny, dia del Ple d’Investidura, fins al pròxim 2017. A partir de llavors i fins a final de legislatura serà la Maria Miranda, cap de files del grup socialista, qui assumirà l’alcaldia. Durant aquests dos anys, la Maria, que serà la primera tinenta d’alcalde, assumeix les competències de presidència i comunicació, funcions que llavors assumirà Candela López durant la segona meitat de mandat.

Més enllà de les dues dones que tenen la responsabilitat de liderar aquest projecte compartit per la nostra ciutat, el Govern de Castelldefels tindrà 7 tinences d’alcaldia més. Cal deixar molt clar que no tots els tinents d’alcalde tindran retribucions per assumir aquestes funcions. Només 4 de les 8 tinences d’alcaldia tenen retribucions. La resta no cobren ni un euro per ser tinents o tinentes d’alcalde.

D’aquesta manera, els noms de les persones que assumeixen les 8 tinences d’alcaldia són els següents:

 • Maria Miranda: 1a tinenta d’alcalde amb les responsabilitats en presidència i comunicació
 • Antoni Casas: 2n tinent d’alcalde, amb les responsabilitats d’Hisenda i Gestió Econòmica i Financera i Universitats
 • Alex Company: 3r tinent d’alcalde, amb les responsabilitats de Salut, Consum i polítiques d’Igualtat.
 • Eva López: 4a tinenta d’alcalde, amb les responsabilitats de Via Pública, Manteniment de Vials, Llicències i Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació.
 • Jordi Miralles: 5è tinent d’alcalde, amb les responsabilitats de Pla de Barris i Urbanitzacions, Comerç, Turisme i Hostaleria.
 • Lourdes Armengol: 6a tinenta d’alcalde, amb les responsabilitats de Règim Interior, Sistemes d’Informació i Noves Tecnologies.
 • Jordi Planell: 7è tinent d’alcalde, amb les responsabilitats de Governació, Seguretat i Protecció Civil.
 • Ramon Morera: 8è tinent d’alcalde, amb les responsabilitats d’Urbanisme, Medi Ambient, Polítiques d’Estalvi i Sostenibilitat i Mobilitat.

La resta de les responsabilitats de l’àrea de Govern les exerciran els regidors i les regidores següents amb les corresponents responsabilitats:

 • Ivana Travesí: regidora d’Educació, Pau i Solidaritat.
 • Jordi Maresma: regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana.
 • Isabel Cabello: regidora de Serveis Socials i Dependència.

El segon dels punts que s’ha aprovat en el ple d’avui són les retribucions de tots i cadascun dels regidors, del Govern i de l’oposició, que percebran per la tasca de responsabilitats de Govern o bé de control de l’acció de Govern des de l’oposició.

Tots els membres del Govern tindran una dedicació del 100% al Govern. Amb tot no tots tindran una retribució al mateix nivell. Només 3 membres del Govern tindran una retribució al 100%: Candela López com alcaldessa, Maria Miranda com a 1a tinenta d’alcaldessa i en Jordi Miralles com a 5è tinent d’alcalde. De la resta, tres retribucions seran al 75%, una al 60%, una al 50% i una altra al 40%. La resta de membres del Govern cobraran com qualsevol regidor de l’oposició. D’aquesta manera s’aconsegueix un estalvi del 5% en la partida destinada a les retribucions dels membres del Govern, que és la baixada de sous que s’han aplicat els membres del consistori, i amb menys diners són més aquells que es dediquen a les necessitats de Castelldefels des del consistori municipal.

Tota la informació referida a les retribucions estarà reflectida en el portal de transparència que es començarà a treballar en breu al web de l’Ajuntament.