Skip to main content
NotíciesOpinióPremsa

Castelldefels necessita més habitatge públic de lloguer accessible

By 26 abril 2022No Comments

Al Ple de febrer, vam acordar que el projecte de remodelació del C/Arcadi Balaguer fos debatut al Ple de març, el govern no havia negociat la proposta amb ningú. Des de Movem En Comú Podem vam estendre la mà al govern de PSC i ERC per arribar a un acord en un tema cabdal com aquest.

A l’inici del mandat, mentre encara formàvem part del govern, com a regidor de Planejament, vaig impulsar la transformació urbanística de l’àmbit del carrer Arcadi Balaguer amb el carrer Major, fruit dels compromisos de l’acord de govern. Aquest projecte tenia com a objectiu endreçar la zona amb 4 actuacions: incrementar els espais naturals connectant un eix verd des del parc del Castell, la construcció d’un aparcament soterrat de 500 places, una nova gran plaça fent lluir les dues torres de guaita, fent valdre el patrimoni arquitectònic, i la construcció d’un centenar d’habitatges públics de lloguer assequible.

És un fet que Castelldefels té un problema greu amb els elevats preus del lloguer i un dèficit d’habitatge públic i per això, per a Movem en Comú Podem aquest projecte era una oportunitat per mitigar aquesta situació. La proposta del govern del PSC i ERC, establia únicament la construcció d’un 50% d’habitatge públic, sense contemplar tampoc que aquest fos de lloguer, ni assequible. El nostre objectiu és incrementar al màxim els habitatges públics de lloguer assequible en aquesta promoció. Per això volem disposar de tots els estudis econòmics i valorar totes les opcions de gestió pública de la futura promoció. No podem perdre aquesta oportunitat. Com vam dir al Ple, el projecte que inicialment vam impulsar nosaltres ens agrada, però aquest ha de contemplar més habitatge públic. El govern trobarà la nostra mà estesa per ampliar el parc d’habitatge públic, per això li demanem diàleg i que abandoni l’hostilitat i la confrontació davant temes tan importants per la ciutat, on el càlcul electoral no hauria de tenir lloc.

Ramon Morera i Castell
Article publicat a El castell (abril de 2022)