Skip to main content
OpinióPremsa

Castelldefels perd una subvenció de 500.000€ per culpa de SOM PP

By 10 noviembre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a La Voz el novembre del 2023.

A partir de 2025, totes les ciutats europees hauran d’assolir un 55% de recollida selectiva de residus. Així ho marca una directiva europea, que també estableix que aquest percentatge haurà de ser del 65% el 2035. Actualment, Castelldefels està en el 42,5% segons un informe de 2022 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Però el govern municipal de SOM PP és aliè a aquest mandat europeu i ha renunciat a una subvenció de 500.000 € de l’Agència Catalana de Residus per millorar el sistema de contenidors i incrementar la recollida selectiva.

Què significa aquesta renúncia? Que aquelles administracions que no hagin aplicat cap sistema i no arribin a aquest percentatge seran sancionades. I qui pagarà la multa? Els veïns i les veïnes de Castelldefels. No només no hem aprofitat el mig milió d’€ de subvenció sinó que a més haurem de pagar l’import d’una multa que serà elevada. 

La política negacionista dels senyors Reyes i Cerpa respecte al canvi climàtic i la necessitat d’adaptar-se a la nova realitat mediambiental ens farà mal a la nostra salut com a veïns i veïnes, però és que a més ens costarà diners. Molts diners als quals caldrà sumar, si no ho evitem, els 250.000 euros de l’eliminació del carril bici de l’avinguda Pineda.

Des de Movem en Comú Podem vam liderar la remunicipalització el servei de neteja i recollida de residus i el PP es va posicionar en contra. Vam aconseguir que en un any, la recollida selectiva a Castelldefels passés del 13% al 40,9%, és a dir, vam passar de ser una de les ciutats situada en la part baixa del rànquing a estar dintre dels 10 primers municipis de l’AMB amb més separació de residus. Poc després, vam posar en marxa les minideixalleries, un servei que ha estat premiat per innovador i per facilitar la separació de residus especials. I en neteja viària, vam renovar tota la flota de vehicles i els canvis que vam implementar van suposar una millora de la neteja a la ciutat que ara s’està degradant novament.

Gairebé mig any després, el govern de SOM PP no ha fet res beneficiós per a la ciutadania renúncia a millorar la recollida selectiva i no ha introduït ni ha anunciat cap millora en el servei de neteja malgrat que en campanya es va omplir la boca dient que en faria. Però no té cap problema a l’hora de fer propaganda. En resum: “donde dije digo…”.