Skip to main content
Notícies

Castelldefels Projeccions S.L.

By 6 julio 2016No Comments
 Des del passat 30 de juny l’empresa municipal Castelldefels Projeccions està dissolta. Aquesta és una decisió que hem pres com a Govern, actuant de manera responsable, i sotmetent el tancament a votació del Ple municipal. Després d’un intens debat, aquesta dissolució va ser ratificada per la majoria del Ple, amb els vots favorables de PSC, MOVEM, ERC, CSIPOT I CiU, i amb les úniques excepcions del vot contrari dels grups de Ciutadans i el Partido Popular. Per cert, l’oposició va votar en contra de la dissolució d’un projecte empresarial que a hores d’ara no és sostenible, i encara ens preguntem el perquè d’aquesta negativa a donar suport a una acció de Govern que presenta un balanç positiu per la ciutadania.

Hem optat per la dissolució d’una empresa que es va crear el 1989, perquè la seva activitat, dins del sector de la promoció immobiliària i la gestió urbanística, s’ha quedat sota mínims, en un context de paràlisi econòmica, provocada pels efectes de la crisi que patim des de fa vuit anys. En les últimes dècades Projeccions ha estat una eina fonamental que ha contribuït de manera decisiva en la millora de la nostra ciutat; amb la construcció d’importants equipaments públics, amb la promoció immobiliària d’habitatges a preu taxat i de protecció oficial i amb la construcció de naus industrials i edificis d’oficines.

Ara bé, la realitat no és immutable i en el moment actual, davant de la manca d’expectatives positives, des de l’Ajuntament hem optat per racionalitzar els recursos materials i humans de Projeccions, assumint el seu personal a través de la Societat Municipal d’Aparcaments (SAC); i traspassant els actius i el passiu de l’empresa, amb el consegüent estalvi que comportarà anualment aquesta operació per les arques municipals.

Amb l’operació augmentem el patrimoni municipal. Estalviem diners per poder augmentar la inversió en política social. Liquidem una part molt important del deute de Projeccions, reduint també l’import dels interessos que encara s’han d’abonar. I posem ordre, racionalitzant l’estructura de les empreses municipals.

Hem actuat amb responsabilitat, igual que hem fet en altres fronts oberts al llarg d’aquest primer any de mandat. Com a Govern hem tancat el contenciós legal amb l’empresa Valoriza; hem renegociat les condicions del servei de la zona verda i blava de la platja; hem minimitzat l’impacte de les obres del Passeig Marítim; hem abordat la renovació de la concessió de les guinguetes de la platja; hem afrontat les conseqüències legals de la sentència condemnatòria contra el Govern anterior pel soroll de les guinguetes; hem recuperat projectes d’inversions com el Pla de Barris de Vista Alegre o la reforma del Poliesportiu de Can Roca, que feia tres anys dormia en un calaix; i en els pròxims mesos farem realitat el nou servei de neteja viària i recollida d’escombraries.

Trobareu més informació sobre el tancament de Castelldefes Projeccions en aquest enllaç: http://www.elcastell.org/ca/index/11243/L’Ajuntament-acorda-la-dissolucio-de-l’empresa-municipal-.html

Candela López Tagliafico