Skip to main content
Opinió

Castelldefels, terra d’acollida

By 7 octubre 2015No Comments

En les últimes setmanes milers de famílies, homes, dones i nens, han sortit fugint de països com l’Iraq, l’Afganistan, Eritrea o Síria.

El seu objectiu, posar fora de perill les seves vides, buscant acollida i protecció a aquesta banda d’Occident. És un moviment migratori massiu, sense precedents a la nostra història contemporània. Cal remuntar-se a la Segona Guerra Mundial per trobar un fenomen d’aquestes característiques. Milers de persones escapant de la misèria, la fam, l’horror i la destrucció generades per una guerra que afecta els seus països de residència.

Resulta sorprenent que encara s’hagi de subratllar això, però potser cal seguir clamant davant algunes consciències per recordar que aquestes persones que emigren buscant una vida digna són com nosaltres. Famílies amb il·lusions, mals de cap, inquietuds i amb un projecte vital equiparable al que ens mou cada dia en les nostres vides, aquí en aquesta part de l’Europa Occidental.

Des de l’Ajuntament de Castelldefels el govern municipal està participant en la Xarxa de Ciutats Refugi que s’està creant, en col·laboració amb tots els agents implicats, en un treball transversal que ha de sumar esforços entre governs de tots els àmbits, institucions, ONGs i la societat civil en el seu conjunt.

El drama de la immigració fa molt de temps que està trucant a les nostres portes i la resposta no pot ser el blindatge de les fronteres ni la insensibilitat davant el patiment dels altres. Si vols col.laborar, fes servir la bústia solidària refugiats@castelldefels.org