Skip to main content
OpinióPremsa

Cent dies de govern, cent dies sense solucions

By 10 septiembre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a La Voz al setembre del 2023.

PP i SOM compleixen cent dies de govern municipal sense aportar cap solució als principals reptes que té la ciutat. La coalició d’aquells que diuen que la ciutat ha de tornar a ser “de primera” ha incomplert les expectatives que ells mateixos van generar durant la campanya electoral. Al cap de poques setmanes d’estrenar-se en el govern, sense previ avís i pocs dies abans de la seva celebració, van suspendre el Festival cultural Trac-Atac que s’havia de fer al Castell. Aquesta manca de sensibilitat i planificació l’han rematat aquests dies amb l’anunci de suspensió d’un dels grans esdeveniments gastronòmics de la ciutat, la Mostra de Cuina. Greu perjudici econòmic i d’imatge per a la ciutat, amb una activitat fortament consolidada.

Els cent dies del govern de PP i SOM han continuat amb una tala massiva de fins a 80 arbres a la zona de Ca n’Aimeric. L’alcalde Manu Reyes ha perdut la seva sensibilitat mediambientalista després de les eleccions i com que ara toca talar, tala arbres sense cap mirament. Reyes i la seva motoserra funcionen a ple rendiment des de fa setmanes i els arbres cauen sense que el PP plori ja la pèrdua d’aquesta massa forestal. 

La neteja dels carrers, continua sent un problema al qual cal fer front. Durant tot l’estiu la ciutat ha continuat patint els mateixos problemes de manca de neteja que arrossega la ciutat històricament, sense destinar els recursos i ser determinats en la seva gestió. Mesures innovadores que ha aportat aquest govern en aquesta matèria? Nous comptes a les xarxes socials com a gran eina transformadora, per dir com de bé que estan les coses, sense fer res, evidentment pagat amb diners de tots els veïns i veïnes, i l’anunci que la policia local imposarà sancions per perseguir l’incivisme, cosa que es fa des que existeixen les ordenances municipals, fa bastants anys, per cert. Solucions efectives a la manca de neteja? Cap ni una. 

Si a tot això afegim la manca de voluntat política per adaptar totes les escoles de la ciutat a les onades de calor, quan Reyes i Cerpa es van comprometre a fer-ho abans de l’inici del curs, i el menyspreu institucional a l’ús del català des de l’ajuntament minvant a anecdòtic el seu ús, el balanç d’aquests cent dies de govern és decebedor.

Això sí. Aquest govern municipal de Castelldefels s’ha penjat una medalla en aquest període, la de la persecució policial del top manta al Passeig Marítim, mostrant una vegada més la cara més fosca de la dreta política. Persegueixen a qui no té mitjans per sobreviure, requisant-los els seus productes i sense dialogar amb ells per trobar una alternativa social i humanitària. L’obra de govern és pobre i tot un indicador de la manca de capacitat que tenen PP i SOM per treballar i per donar solucions als reptes que té al davant la ciutat.