Projecte Ciutat Oberta

Treballem per reivindicar Castelldefels com una ciutat feminista, orgullosament diversa i mestissa.

El 2015, la Candela López es convertia en la primera dona alcaldessa de la història de Castelldefels, i també en la primera persona migrada en ocupar el càrrec. Des de llavors hem treballat per conseguir el nostre objectiu: una ciutat plenament oberta.

  • Obrim el primer centre feminista i LGTBI
  • Un nou protocol per la violència masclista
  • Ciutat acollidora
  • Xarxa antirumors

Obrim el primer centre feminista i LGTBI

El Centre Montserrat Roig ofereix assistència gratuïta a totes les dones de la ciutat, especialment a aquelles que han viscut violència masclista. També hi pot trobar aixopluc la comunitat LGTBI i s’hi imparteixen formacions, xerrades i activitats amb perspectiva de gènere. En només un mandat, vam més que triplicar el pressupost en polítiques d’igualtat.

Un nou protocol per la violència masclista

El 2015 Castelldefels va patir la xacra de la violència de gènere i és per això que una de les primeres mesures que vam impulsar va ser la creació d’un nou circuit d’atenció a les dones víctimes de violència masclista format per professionals de diferents disciplines.

Ciutat acollidora

Hem signat un conveni amb Refugees Welcome perquè els veïns i veïnes que ho desitgin puguin acollir persones refugiades i perquè les persones refugiades puguin compartir un pis propi. A més, disposem d’assessorament legal per a totes les persones nouvingudes que ho necessitin.

Xarxa antirumors

Els rumors i els estereotips racistes alimenten la por i la desconfiança entre els veïns i veïnes de diferent procedència. Implicant a les entitats i al conjunt de les persones migrades, hem apostat per una estratègia de comunicació, formació i accions que tallin de soca-rel aquests rumors racistes.