Hem treballat per gaudir d’una ciutat més saludable amb espai per passejar, jugar amb la canalla i anar en bicicleta.

Creiem que tots els barris mereixen tenir parcs i zones verdes on veïns, veïnes i entitats puguin trobar-s’hi. Volem una ciutat ben connectada en transport públic, amb una mobilitat més eficient i sostenible. És per això que hem impulsat les mesures més valentes contra la contaminació que s’han fet mai a Castelldefels.

Projecte Ciutat Sostenible
  • Remunicipalització del servei de neteja
  • Un model de platja d’èxit
  • L’Olla del Rei, un tresor a preservar
  • Més pulmons verds
  • Carrils bici, busos exprés i carrers sense fums
  • Més LED i plaques solars

Remunicipalització del servei de neteja

Som la primera ciutat catalana on el servei de neteja i de gestió de residus és gestionat directament per l’Ajuntament. D’aquesta manera, els beneficis han passat de la butxaca de l’empresa a millorar el servei. Amb els mateixos diners, hem renovat la flota amb vehicles més sostenibles, hem col·locat desenes de contenidors per reciclar on abans no n’hi havia i hem reconvertit quioscos abandonats en noves minideixalleries. Gràcies a això i al compromís ciutadà hem passat de ser de les ciutats que menys reciclàvem (un 26% el 2016) a estar per sobre de la mitjana (amb un 41% el 2019).

Un model de platja d’èxit

Hem aconseguit el que durant anys semblava impossible: un model de convivència que respecta la qualitat de vida i el descans de les famílies i a la vegada estimula el desenvolupament econòmic del sector de l’hostaleria i l’oci. Hem fet de la platja un espai per gaudir tot l’any, acabant les obres del 3r tram del Passeig Marítim, obrint al veïnat un espai de trobada com és l’Espai del Mar i amb més guinguetes que mai.

L’Olla del Rei, un tresor a preservar

Les entitats ecologistes tenen raó: l’Olla del Rei és un petit paradís que tenim a la ciutat i hem de fer tot el que estigui en la nostra mà per protegir-lo (amb un nou planejament), per dignificar-lo (amb les millores hidràuliques que calen) i per donar-lo a conèixer (entre la ciutadania i les escoles). Amb aquests objectius a l’horitzó, vam treballar un full de ruta compartit amb les entitats i no ens aturarem fins que es faci realitat.

Més pulmons verds

Hem dissenyat un pla perquè tots els barris tinguin espais verds i perquè hi hagi corredors naturals que travessin la ciutat de la muntanya al mar. Sabem que de vegades hi ha projectes que redueixen el patrimoni verd de la ciutat (i compartim la frustració), i és per això que hem plantat més arbres que mai. També hem recuperat la vegetació i les dunes de la platja i hem creat un Espai Dunar on s’expliqui la importància que tenen per al litoral.

Carrils bici, busos exprés i carrers sense fums

Hem apostat per la reforma integral de l’Avinguda Constitució, que ens connectarà amb Cornellà en poc més de 20 minuts en bus i ens permetrà guanyar un nou carril bici. Hem apostat per la bicicleta amb el servei BiciBox i e-Bicibox, i amb els carrils bicis dels instituts Sert i Marines, la zona universitària i l’Avinguda Pineda. Hem guanyat les línies de bus exprés E95 i E97 amb vehicles híbrids i hem ampliat el Park&Ride de l’estació. Vam pacificar carrers com Manuel Girona perquè s’hi pogués passejar i respectar la distància durant la pandèmia, fins que el nou govern del PSC, ERC i Junts ho va revertir.

Més LED i plaques solars

Hem dissenyat un pla perquè tot l’enllumenat públic passi a ser progressivament substituït per LEDs. Estem instal·lant plaques fotovoltaiques als edificis municipals (com el Poliesportiu Can Vinader) i facilitant que la gent també pugui fer-ho a casa seva. Pensem els nous edificis municipals de forma sostenible, com la seu dels serveis de neteja (a la carretera de la Sentiu), on aprofitem l’aigua de la pluja per netejar l’edifici i els nostres carrers.