Skip to main content
NotíciesPremsa

El Carrer Pietat lliure d’especulació

By 25 mayo 2021No Comments

A Castelldefels no oblidem el conflicte generat per les edificacions del Sr. Santiveri al turó del Castell. Unes propietats privades fruit d’un planejament urbanístic, que permetia tirar endavant els edificis privats que ara veiem al carrer primer de maig. Urbanització que no es va poder aturar a causa dels elevats costos de compra de la totalitat de la propietat.

Fruit d’aquesta edificació privada, es generaven a la vegada unes obligacions com la d’urbanització dels accessos al castell i unes edificacions al carrer pietat: un edifici 100% públic, per fer 70 habitatges de protecció oficial i un edifici que encara era en el seu 50% propietat del Sr. Santiveri.

Des de Movem en Comú Podem portàvem al nostre programa electoral l’adquisició d’aquesta part per evitar que és convertissin en habitatges per l’especlació. L’acord de govern progressista incloïa el mateix acord. Com a responsable de patrimoni, vaig entomar les negociacions per fer-ho posible. Em vaig topar, amb les mentides i desacords del propietari, acabant en una demanda interposada pel mateix, com sempre amb la finalitat de sortir beneficiat d’aquesta judicialització de la situació.

Per sort, i gràcies a l’estrategia que vam liderar, fa pocs mesos coneixíem la victòria d’aquesta demanda que afavoria la compra per part de l’Ajuntament, procediment que hem finalitzat aquest mes de maig, per poder fer realitat una totalitat de 140 habitatges pels col·lectius que més ho necessitin.

Avui orgullosos per haver evitat avui que aquest sòl és mantingues en mans privades afavorint l’especulació, però si decebuts per la manca d’imposició per part de l’actual equip de govern (PSC-ERC) davant el Sr. Santiveri en aquesta fase final, que hagués permès fer l’operació en millors condicions.

Ara els hi hem demanat poder participar en on s’han de construir aquests habitatges, per a qui estaran destinats, qui els construirà, qui els gestionarà i a quins preus es llogaran. Feina que encara no tenen treballada. Van tard. Esperem que l’equip de govern canviï la seva actitud i faci servir l’acord i el diàleg per continuar millorant Castelldefels. Quan treballem juntes, Castelldefels guanya!