Skip to main content
OpinióPremsa

El Castelldefels que mereixem

By 10 febrero 2022febrero 15th, 2022No Comments

Comença el 2022 i Movem en Comú Podem tenim clar quin Castelldefels volem i pel que treballem. Estem davant una ciutat paralitzada, sense projectes que la facin avançar i millorar en moments complicats per a tothom. Necessitem recuperar els projectes d’inversió i transformació de la ciutat.

Activar les obres de la C-245. Posar en marxa un pla d’inversió per millorar carrers i voreres. La remodelació de l’Av. dels Banys ha de ser una realitat amb un projecte acordat i consensuat amb veïns i restauradors. Les obres de Bellamar. El pla d’aparcaments ha de permetre tenir un centre més pacificat amb alternatives com les previstes als accessos de la ciutat.

Vam deixar enllestit tot un pla de rehabilitació d’equipaments, Can Roca de Baix, l’Edifici de la República, però PSC i ERC s’ha de posar les piles en iniciar ja el Casal de Joves a Can Gomà, amb un espai digne pels Agrupaments Escoltes de la ciutat, i ampliar els espais per la Gent Gran al Frederic Mompou. Els equipaments, com el de Vista Alegre, han de donar cabuda a les entitats de la ciutat que han de recuperar l’activitat.

També hem fet propostes de millora dels equipaments esportius, assignatura també pendent. I de les coses més importants, l’habitatge, els edificis del C/Pietat ja haurien de començar a ser una realitat, veiem que no avança, com tampoc el projecte dels habitatges del C/Arcadi Balaguer, que incorporen un aparcament soterrat. Portem gairebé dos anys amb una proposta per preservar els espais naturals de l’Olla del Rei i encara no sabem res de com es materialitzarà. L’aposta per les comunitats energètiques.

I no serveix de res avançar en aquests projectes si no apostem per una ciutat més justa, que garanteixi la igualtat d’oportunitats establint un pla de xoc per ajudar a qui més ho necessita i també als col·lectius més afectats per la pandèmia, com el sector serveis. I si, també pensar en el Castelldefels del futur, avançant cap a nous sectors que ens permetin aprofitar les oportunitats que ens dona la Universitat i el Parc tecnològic de la mediterrània.

Tot això és possible, PSC i ERC han de començar per negociar els pressupostos que Castelldefels necessita per fer front al projecte de ciutat que mereixem. A aquest govern li queden menys de 500 dies i molta feina a fer, fa 700 dies que la ciutat està paralitzada, la situació de la pandèmia no és una excusa per no fer res, hauria de servir per tenir un govern més actiu que pugui donar resposta als problemes de la ciutadania.

Nosaltres tornem a estendre la nostra mà per fer realitat el Castelldefels que la ciutadania mereix.

 

Candela López