Skip to main content
OpinióPremsa

El govern de PP i SOM Castelldefels inventa excuses per justificar la seva inacció política

By 10 octubre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit pel Ramon Morera i Castell. Publicat a El Castell a l’octubre del 2023

El govern municipal (PP+SOM) parla aquests dies de la catastròfica situació econòmica heretada de l’anterior govern municipal (PSC+ERC) i justifica així que per aquest motiu no poden fer res per millorar la ciutat. Tant nosaltres, com el PP, com el Sr. Cerpa (SOM), especialment, érem coneixedors de la situació econòmica de l’Ajuntament, de la qual ja parlàvem durant el mandat anterior quan alertàvem de la pujada dels preus, la baixada d’ingressos per les plusvàlues i l’increment de les necessitats socials. Ara, en cap cas serveix fer servir aquesta realitat per justificar la seva inacció des que governen la ciutat.

L’alcalde Reyes fa servir excuses per justificar-se davant del veïnat. A la campanya electoral va fer promeses com si es tractés de la carta als Reis Mags i ara s’adona que no pot complir res del que va prometre, com ara la construcció d’una comissaria, un hospital, places d’aparcament, nous serveis de seguretat i neteja, noves instal·lacions esportives, centres cívics a tots els barris o un embarcador a la platja.

Des de la tardor de l’any passat vam alertar reiteradament al govern municipal anterior de la necessitat de comptar amb un pressupost nou i actualitzat per fer front a les despeses de l’any 2023. Ens vam oferir per treballar conjuntament en la seva elaboració, però aquest oferiment no va ser atès. Ara fem una crida a la responsabilitat del govern de PP i SOM perquè treballin i administrin els recursos municipals sense excuses. 

El PP ha d’abandonar el seu segell d’identitat quan governa, que és la inactivitat, tal com ja va fer entre 2011 i 2015. Senyores i senyors del govern municipal, treballin per adaptar les aules dels centres educatius a les onades de calor. Millorin el servei de neteja de carrers i recollida de residus. Treballin per millorar la seguretat viària després d’un estiu amb greus accidents de trànsit en la ciutat. Expliquin per què han suspès activitats com el festival cultural Trac-Atac i la Mostra de Cuina. I per què han tallat més de 80 arbres a la zona natural de Ca n’Aimeric. Menys excuses i més donar la cara davant la ciutadania.