Skip to main content
OpinióPremsa

El govern de PP i SOM dona l’esquena a la ciutadania

By 10 agosto 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a El Castell l’agost del 2023.

2 mesos després de les eleccions municipals, hem tornat a anar a votar, aquesta vegada per escollir les persones que ens han de representar al Congrés dels Diputats i al Senat, i els resultats expressen que la majoria de la societat vol continuar avançant en les polítiques de progrés que s’han dut a terme des del govern de l’Estat. És evident que la ciutadania ha aconseguit frenar un possible govern de la dreta amb la ultradreta que ens hauria fet involucionar fins a un temps d’una altra època i això, afortunadament, no es produirà. Aquests resultats també han estat així a Castelldefels, on el govern de PP i SOM, 24 hores després del resultat electoral, va actuar com si el 23 de juliol no hagués existit. 

Al Ple del 24 de juliol, des de Movem En Comú Podem, vam plantejar-li 2 qüestions al nou govern municipal: que no s’elimini el carril per a bicis i patinets de l’Avinguda Pineda i que es mantingui el seu sentit únic de circulació, d’una banda, i que Castelldefels sigui la primera ciutat de l’Estat on es desplegui la Llei de l’habitatge, i el govern municipal es va oposar a totes 2. Aquest govern va donar l’esquena a fer front a l’emergència climàtica, reduint les emissions de CO₂ i fomentant mitjans de transport alternatius i saludables a l’Avinguda Pineda, i oposant-se a construir habitatges de lloguer accessible a la nostra ciutat, la 5a més cara de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on cada vegada és més difícil trobar habitatges assequibles per a tothom. 

Des de Movem En Comú Podem continuarem treballant i impulsant polítiques que responguin a la voluntat de la majoria de la societat, que està a favor que totes les persones puguin viure dignament, de la llibertat de totes les persones a ser qui són i de protegir el planeta.