Skip to main content
OpinióPremsa

Els pressupostos de la decepció, les retallades i les promeses incomplides

By 10 diciembre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a La Voz al desembre del 2023.

Des de Movem En Comú Podem hem votat en contra dels pressupostos municipals de SOM PP. Són decebedors, retallen àrees sensibles per la ciutadania i es basen en un augment d’impostos brutal. No hi ha cap inversió nova per millorar la qualitat de vida de la gent i tampoc hi ha cap projecte nou dels que va prometre el Sr. Reyes en campanya. 

Es preveu ingressar una xifra rècord de 92 milions, 15 milions més que el 2022. I aquests diners sortiran de l’augment d’impostos més gran de la història de la ciutat: + 9% de l’IBI, +60% per la taxa d’escombraries, +38% a la zona blava de la platja, + 20% per la quota de les llars d’infants o +12% en l’abonament pel pavelló de Can Roca, entre d’altres. A més instal·len dos radars nous a la ciutat per recaptar 4,3 milions d’euros en multes de trànsit, 1,3 milions més que l’últim any. I el govern SOM PP augmenta el deute municipal en més de 8 milions € demanant crèdit als bancs. O sigui, més impostos i més deute. Tot allò que el Sr. Reyes deia que mai faria si algun dia tornés a ser alcalde. 

Tot i aquest augment espectacular dels ingressos i del deute, el govern no farà cap projecte nou per millorar la vida de la gent. Diuen que pugen la partida de serveis socials. No és veritat. Traspassen a aquesta àrea recursos que abans existien a l’àrea d’habitatge, que queda desmantellada. Fan desaparèixer l’oficina antidesnonaments i no hi ha previst fer cap habitatge de lloguer assequible. En educació no hi ha ni un € per adaptar les escoles a les onades de calor i s’eliminen 150.000 € per ajudar les famílies en la compra dels llibres escolars i tots els projectes d’inclusió. En pau i solidaritat retallen el 50% del pressupost. En polítiques de lluita contra el canvi climàtic 0 €, ni una placa fotovoltaica prevista, ni un sol carri bici en projecte. Retallen un 22% en festes populars i per fomentar el turisme retiren el 64% dels diners que es dedicaven a potenciar el sector econòmic més important de la ciutat.

I sobre les mentides del Sr. Reyes en campanya, on són tots els projectes que va prometre: l’hospital, el nou poliesportiu, 1.000 places d’aparcament, nous centres cívics pels barris, l’ampliació del pavelló de Can Vinader…? Ni un sol euro per començar a planificar res pels pròxims 4 anys. Ens agradaria acabar l’any amb un missatge optimista i desitjant un bon any 2024 per la nostra ciutat, però aquests pressupostos no són una bona notícia per als veïns i les veïnes de Castelldefels i demostren que el govern SOM PP no té projecte de ciutat.