Skip to main content
NotíciesOpinióPremsa

Els treballadors i treballadores de Castelldefels recuperen drets amb la Reforma laboral

By 21 marzo 2022No Comments

Article publicat a El Castell

Des de l’aplicació de la reforma laboral a gener de 2022: un 15% dels contractes laborals a Espanya han estat indefinits, 6 punts més que els últims 10 anys, garantint el dret a la indemnització en cas d’acomiadament; el salari d’una treballadora a domicili, a Catalunya, serà de 5.500 euros més a l’any; a Castelldefels, 265 persones han estat contractades indefinidament aquest any, un 52% més respecte del desembre de 2021, les cambreres del sector hoteler ja cobren un 26% més i els transportistes 7.500€ més a l’any. I agafant el testimoni de la pandèmia, abans de destruir llocs de treball, s’habiliten ERTOs per conservar-los.

D’això va la Reforma Laboral aprovada al Congrés, de millorar la vida de la gent, acabant amb la temporalitat, la precarietat, dignificant l’ocupació, afavorint la millora de les condicions laborals gràcies a la negociació col·lectiva i protegint els llocs de treball. I això, no és el final, queda molt per fer, però està clar que suposa una millora substancial i objectiva en les condicions de treball de la gent, que per primer cop en 40 anys guanyen drets, en comptes de perdre’ls, amb una proposta acordada amb sindicats i patronal després de 9 mesos de diàleg. 

Ara com ara, continuem sense entendre com ERC va posar en risc els drets de tanta gent, com va dir que NO a posar fi a la reforma laboral del PP que tant patiment i precarietat ha portat en els últims anys. Últimament, veiem com creix el descrèdit de la política i dels polítics, i això respon a actituds com aquestes en les que en comptes de defensar i millorar les condicions de vida de la gent, passen per damunt els interessos partidistes, un càlcul electoral per desgastar a una persona o força política.

Nosaltres seguim, amb un rumb clar, posar al centre les persones, per això Yolanda Díaz no s’atura, i ja ha anunciat la pujada del salari mínim a 1.000 euros aquest any.

 

Javier Martin Sainz