Skip to main content
OpinióPremsa

La calor torna a les escoles i el govern no ha fet res

By 10 agosto 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit pel Ramon Morera i Castell. Publicat a La Voz a l’agost del 2023.

El 17 d’agost, es va constituir el Congrés dels Diputats sorgit de les eleccions generals del juliol i es confirma el que ja s’intuïa la mateixa nit del 23J, que el futur del país passa per la conformació d’un govern de progrés per continuar avançant en la millora de les condicions de vida de la ciutadania, en la conquesta de més drets i millores laborals i socials i per fer front a l’emergència climàtica. Una altra de les bones notícies d’aquella jornada és que el Congrés dels Diputats serà un mirall de la riquesa plurinacional i lingüística del país i per primera vegada en democràcia les llengües cooficials com el català es podran utilitzar amb normalitat en seu parlamentària i es treballarà pel seu reconeixement a les institucions europees. Continua entrant a la política espanyola el corrent d’aire fresc i modern que representa Sumar amb Yolanda Díaz al capdavant. A Castelldefels des de Movem En Comú Podem ens sentim orgulloses d’aquesta manera d’impulsar polítiques progressistes valentes i el nostre compromís és ferm per treballar de la mateixa manera per millorar la vida de la ciutadania de Castelldefels. 

Malauradament, aquí a la ciutat, el govern de PP i Som Castelldefels és aliè a aquest impuls de progrés que hi ha a tot l’Estat. Un any després que la comunitat educativa hagués de fer front a temperatures insuportables a escoles i instituts, després que tots els grups polítics de Castelldefels, també els que actualment formen part del govern municipal, donessin suport a la proposta que vam fer des de Movem En Comú Podem en la qual dissenyàvem un procediment per tal de preparar els centres educatius per al curs que comença aquest setembre, el govern municipal no ha fet res per mirar d’adequar les instal·lacions a les fortes temperatures que de segur tornarem a patir al setembre. 

És urgent i prioritari que els nostres infants i joves puguin tornar als centres escolars en bones condicions, que la seva prioritat sigui aprendre, formar-se i desenvolupar-se, i no que hagin de vèncer el malestar d’estar en unes aules tòrrides i en uns patis reescalfats pel sol. El nou govern ignora aquesta situació en lloc de treballar amb la comunitat educativa de Castelldefels per dur a terme les mesures que té al seu abast i de moure mar, cel i terra per aconseguir que els centres educatius estiguin adaptats a la nova realitat climàtica. El passat mes de juny PP i Som Castelldefels van demanar temps a la comunitat educativa d’alguns centres de la ciutat per afrontar aquestes deficiències. Senyors del govern municipal comencin a prendre mesures, més enllà dels seus tics propagandistes a les xarxes socials. Facin ús de la seva responsabilitat com a governants i treballin.