Skip to main content
NotíciesPremsa

La gestió responsable dels diners públics

By 23 noviembre 2022No Comments

Article publicat a La Voz, el mes de novembre signat pel Ramon Morera.

Fa 1 any, ens endúiem les mans al cap perquè el govern municipal (PSC-ERC) encara no havia fet cap proposta de pressupost. No va ser fins al juny, cosa que mai s’ha vist enlloc, que es van portar a aprovació, un cop més, de la mà de C’s i la regidora no adscrita, una aliança que ha fet virar el govern cap a la dreta en els últims anys. Hem vist un govern incapaç d’arribar a acords amb Movem En Comú Podem, en aquest cas, per negar-se a reduir la despesa en càrrecs polítics i alts directius de l’ajuntament, però també per no incorporar polítiques valentes per fer front a l’emergència climàtica -preservant espais verds o apostant per les energies netes- o l’emergència social, també amb mesures com la remunicipalització de serveis públics d’aquells serveis que afecten col·lectius més precaritzats, com el Servei d’Atenció a la Dependència o les dones de la neteja municipal o desencallant la construcció d’habitatges de lloguer assequible a ‘Arcadi Balaguer que tenen aturats. Un any més, arriba desembre i, de moment, no sabem res dels pressupostos per a 2023.
I no tot és això. Aquest pressupost que es va aprovar al juny, el govern l’ha modificat 5 cops en 5 mesos, és a dir, que el govern canvia de criteri en funció de cap a on bufa el vent, té la improvisació com a mètode de treball i criteri de gestió.
Un altre exemple d’aquesta mala gestió és el sobrecost de les obres de la C-245, unes obres que s’han eternitzat i que ens costaran un 30% (2 milions d’€) més del que estava previst. Tota obra pública pot tenir sobrecostos, sí, però no perquè el govern es doblegui als interessos d’empreses mafioses sense qüestionar-ne res. PSC i ERC podien negociar o plantejar alternatives, tal com nosaltres li vam suggerir, ens hagués permès tenir les obres ja finalitzades en comptes de tenir-les aturades un any per finalment cedir al xantatge.
A Castelldefels, necessitem activar de nou la majoria progressista de la ciutat, només així tindrem un govern que governi, que posi al centre les necessitats de la ciutat i de la ciutadania, el bé comú, perquè un govern progressista també és un govern que gestiona bé els diners públics. Des de Movem En Comú Podem, quan érem al govern i ara des de l’oposició, sempre hem treballat per a aquest objectiu. Qui més s’hi apunta?