Skip to main content
NotíciesOpinióPremsa

La pèssima gestió de la crisi sanitària

By 25 enero 2021No Comments

Ramon Morera

Com a servidor públic en la meva vida professional com a metge de família, però també com a regidor de l’Ajuntament de Castelldefels, sempre he estat un gran defensor de la bona política i de la bona gestió, i si aquesta te un paper cabdal, és especialment en moments d’emergència com el que estem vivint. Ara necessitem més que mai de la política, liderada per polítics compromesos, rigorosos, eficients i transparents en l’exercici de la gestió dels serveis públics.

El coronavirus ha provocat una crisi sanitària que ha derivat en una greu crisi social i econòmica, i que està deixant a l’estacada els col·lectius més vulnerables. No es pot negar que la situació és molt complexa, però existeix l’opinió generalitzada que l’acció del Govern de la Generalitat no ha estat a l’altura i ha estat desencertada, poc valenta, poc eficient i, sobretot, basada en la improvisació.

El repte per al nostre sistema sanitari era enorme i uns serveis de salut que havien estat un referent mundial, han mostrat la seva fragilitat, el resultat de gairebé una dècada de retallades i polítiques desencertades de CiU. Però el més sorprenent és que els responsables actuals de la Conselleria, en mans d’ERC, tampoc han tingut cura de la nostra salut. Encara ningú ha explicat per què es van tancar els CAPs com el de Can Bou durant mesos? Quines mesures concretes s’han pres per millorar les condicions de vida de la gent gran a les residències? O el desastre del sistema d’atorgament d’ajudes als autònoms? O el perquè de restriccions totalment incoherents, que agreugen les conseqüències, sense ser una solució per aturar la pandèmia. Totes elles accions que obvien el patiment de persones que estan darrere de cada una d’aquestes dolentes decisions.

Moltes vegades pensem que és la manca de recursos la que no permet abordar situacions com aquestes, però lamentablement, en aquest cas, ni tan sols ha estat això, ja que s’han fet contractacions multimilionàries a empreses privades, que encara ningú no ha explicat com han millorat o atenuat i controlat la situació, escoltem més parlar de les trucades que mai han arribat, dels contactes al que ningú ha fet seguiment, per tant d’un sistema de rastrejadors que no ha funcionat.

I mentrestant, arriba el soroll del desgovern, del caos del govern, més pendents dels continus xocs entre els dos socis, JxCat i ERC que per combatre els efectes del virus.

Ara, per fi, la vacuna ens mostra una llum al final del túnel, però, de nou, la Conselleria de Salut torna a ficar la pota i, en lloc d’haver-ho treballat amb la planificació i previsió necessària, de posar tots els recursos i el personal sanitari suficient i d’haver preparat les infraestructures per administrar la vacuna ràpidament, ens trobem amb la desacceleració en el seu subministrament.

Catalunya necessita un canvi, un Govern de la Generalitat que doni resposta als problemes de la gent, la ciutadania d’aquest país ens mereixem que les coses es facin millor.