Skip to main content
NotíciesPremsa

L’alcaldessa de Castelldefels (PSC) aprova els pressupostos gràcies al vot de la Regidora trànsfuga

By 26 marzo 2021No Comments

ERC, que governa en coalició amb els socialistes, blanqueja el transfuguisme i justifica el vot de la regidora trànsfuga.

L’alcaldessa de Castelldefels i presidenta del Consell Nacional del PSC, Maria Miranda, ha aprovat els pressupostos municipals de 2021 gràcies als vots dels seus socis de govern (ERC i JxC), l’abstenció de C’s i el vot d’una regidora trànsfuga, Ana Quesada.

Tot i les polèmiques pels casos de transfuguisme a regions com Murcia, Castelldefels continua incomplint el Pacte antitransfuguisme i la legalitat marcada per la darrera sentència del Tribunal Suprem, atribuint competències i retribucions a la regidora trànsfuga i reduint el transfuguisme a “qüestions internes” tal i com va expressar el líder d’ERC al municipi, Jordi Maresma. 

Quesada va ser expulsada de Catalunya en Comú l’any passat però conserva l’acta de regidora, i ha votat en sentit diferent al grup al qual pertanyia, Movem En Comú Podem, que va rebutjar els comptes municipals per no incloure prou inversió en habitatge i polítiques socials i per l’augment de les retribucions de càrrecs polítics que des de setembre de 2019 s’han vist incrementades en 500.000€.

En el Ple extraordinari del mes de març l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar els pressupostos amb 11 vots en contra, PP (8) Movem En Comú Podem (3),  2 abstencions Cs (2) i 12 vots favorables favorables de PSC (6) ERC (4) JxC (1) i el vot de la regidora trànsfuga, que apartant-se del criteri acordat pels òrgans competents de l’organització per la qual va ser escollida com a regidora, va ser decisiu per l’aprovació dels pressupostos municipals de 2021 de Castelldefels. 

Des de Movem En Comú Podem lamenten que el govern de Castelldefels mantingui els seus acords amb la regidora trànsfuga i amb C’s en comptes de restablir de manera inequívoca els acords progressistes de la ciutat. Aquesta voluntat de mantenir els acords amb la dreta i amb el transfuguisme no garanteixen l’aplicació en clau progressista d’aquests pressupostos.