Skip to main content
OpinióPremsa

L’augment d’impostos més gran de la història

By 10 noviembre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a El Castell el novembre del 2023

El govern municipal SOM PP ha aprovat la pujada d’impostos municipals més gran de la història, i l’alcalde Reyes es justifica dient que s’ha trobat una situació econòmica a l’ajuntament que no era la que esperava. Això és mentida. Tots i totes sabem des de fa molts mesos que la situació econòmica d’aquest ajuntament, i els de tota Catalunya, és delicada.  A Castelldefels la taxa d’escombraries puja un 60%, un 20% les escoles bressol, un 38% la zona blava de la platja per a tots els veïns i veïnes, un 12% la quota del Poliesportiu de Can Roca, un 20% les entrades al Teatre Plaza, i un 45% el lloguer del Teatre per les entitats i l’IBI puja un 9’5%.

Les famílies de la ciutat hauran de fer un esforç extraordinari en un moment en què la crisi de la inflació continua afectant l’economia de les llars al nostre país. El més greu és que es constata que el candidat del PP, Manu Reyes, va mentir durant la campanya electoral i en els anys que ha estat regidor a l’oposició. Ell va prometre reiteradament que quan fos alcalde la primera mesura que prendria seria la baixada dels impostos. I ara tots i totes comprovem que Reyes mentia a la ciutadania per tal de guanyar vots.

A Castelldefels tenim el segon preu més car del m² en habitatge de lloguer de tota l’àrea metropolitana de Barcelona i amb aquest augment d’impostos patiran més aquelles famílies que no arriben a final de mes. És per això que des de Movem En Comú Podem li demanem al govern municipal que treballin amb sensibilitat social i empatia, que aprovin mesures redistributives, per tal que pagui més qui més té, i que ajudin al veïnat que no podrà afrontar aquest augment d’impostos.