Skip to main content
Notícies

Movem Castelldefels, Acord de Governabilitat i AMI

By 23 julio 2015No Comments
Acord de Governabilitat i AMI

Acord de Governabilitat i AMI

Posicionament de l’Assemblea de Movem Castelldefels davant l’acord aprovat avui

Movem Castelldefels ha contribuït de manera decisiva al canvi de govern municipal aportant el seu Programa per arribar a l’acord entre el PSC, Movem Castelldefels, ERC, Castelldefels Si Pot i CiU, que s’ha traduït en l’Acord per la governabilitat de l’Ajuntament de Castelldefels.

En el Programa de Movem s’inclou un punt específic sobre el Dret a decidir, per tal de mostrar el compromís de la nostra candidatura en la defensa majoritària del poble de Catalunya del dret a decidir i per rebutjar les conseqüències dels errors estratègics del PP amb la seva recentralització política, el boicot a l’Estatut, el menyspreu a les institucions catalanes, les limitacions competencials i els atacs a la cultura i llengua catalanes.

Com en totes les negociacions entre diferents calia buscar els punts de trobada, també, en l’adhesió a l’AMI. Movem va proposar fer una consulta sobre l’AMI a la ciutadania de Castelldefels, com a exercici democràtic i tenint present la realitat política de Castelldefels. Movem també va proposar participar com a observadors, mentre no es produïen les eleccions catalanes. Malauradament aquestes propostes no van fer consens i la proposta final en la negociació, va ser demanar la inscripció a l’AMI.

Tot i tenir molt presents les conseqüències, pel desacord d’una part de la ciutadania i també de votants de Movem, l’Assemblea de Movem va aprovar la proposta de l’Acord per la governabilitat de l’ajuntament de Castelldefels per a garantir el canvi a la ciutat amb un govern estable, fort i plural. Assumint, també, les contradiccions que genera, a persones que van donar-nos la confiança el 24 de maig, el punt de la citada adhesió.

L’Acord per la governabilitat de l’Ajuntament de Castelldefels és una proposta global i un punt de trobada de forces diverses, per a garantir el canvi de les polítiques i de les formes de governar la nostra ciutat. Per la qual cosa posem en valor la globalitat de l’acord i entenem la inscripció a l’AMI com un punt més d’un pacte entre forces amb programes diferents.

Des de Movem Castelldefels seguirem defensant que el conflicte polític que hi ha entre Catalunya i la resta de l’Estat només es pot solucionar amb democràcia, amb la celebració d’un referèndum on sigui la ciutadania qui decideixi amb el seu vot. Aquesta és, des d’un punt de vista democràtic, la posició que aglutina a més gent a Catalunya on un 80% està a favor de solucionar aquest conflicte per mitjà de l’exercici del dret a decidir.

Castelldefels, 21 de juliol de 2015