Skip to main content
Notícies

Movem Castelldefels comença a caminar i aposta per la confluència

By 18 diciembre 2014No Comments
aprovat el manifest fundacional

Aprovat el manifest fundacional

Ciutadans i ciutadanes del municipi celebren una primera reunió on aproven el manifest fundacional d’un projecte que pretén apostar per un canvi a la ciutat

Movem Castelldefels ha aprovat avui el seu manifest fundacional, impulsat per persones independents i d’ICV-EUiA, on aposta per la confluència entre organitzacions polítiques d’esquerres i moviments socials i veïnals per fer una aposta decidida de canvi de polítiques i de majories a l’Ajuntament de la ciutat. En una reunió celebrada el 10 de febrer amb els que han vingut treballant des d’un inici amba questa proposta. s»aprova aquest primer document entre els assistents. «És el primer pas cap a la construcció d’una candidatura que sumi, de confluència i d’unitat, amb vocació per representar a una majoria a Castelldefels. Volem definir conjuntament un model de ciutat, un projecte que il·lusioni per transformar la nostra ciutat i que aposti per alternatives realitzables que beneficiïn a la gent», comença dient el text aprovat a la primera assemblea oberta del moviment de confluència.

D’aquesta manera, Movem Castelldefels també s’emplaça a ser «decisius a les properes eleccions municipals» amb l’objectiu de ser una «majoria alternativa que faci polítiques justes, transparents, sostenibles i escoltant a la gent». «Fem una aposta clara per la participació de la ciutadania i la transparència, amb l’objectiu d’ampliar els espais de debat polític, de decisió i d’enfortiment de la democràcia», diu el text del manifest fundacional que es proposa treballar per un Castelldefels «més just, més democràtic, més transparent i més sostenible«.

Per això, el primer propòsit que es marca el text del primer document aprovat per Movem és «sumar persones de referència, d’entitats i moviments, persones progressistes, amb experiència institucional i forces polítiques d’esquerres, per construir una majoria alternativa al PP», tot i tampoc es tanca la porta a la consecució «d’acords post electorals entre forces diverses» després de les eleccions. Això suposa l’inici de contacte amb tota aquesta gent i col·lectiu per acabar la proposta.

Tenim també en compte «els acords post-electorals entre forces diverses». I és que davant d’un escenari electoral sense majories absolutes, Movem Castelldefels creu que davant la situació que «cap força política d’esquerres aconsegueixi la majoria, per poder contribuir a una nova majoria, cal sumar per aconseguir una alternativa que pugui ser decisiva pel canvi a Castelldefels». I amb aquesta direcció és com es crea Movem Castelldefels, perquè «no ens mereixen, per més temps, les maneres de fer política del PP i del Alcalde Manuel Reyes, la inestabilitat social i la seva dolenta gestió, feta d’esquena a la ciutadania i fent servir com la base de la seva política, la mentida».

Amb aquests elements, Movem Castelldefels, comença a fer les seves primeres passes i es marca com a primer objectiu la tasca d’elaborar, de forma compartida amb els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar de les reunions del moviment de confluència, «programa electoral i una candidatura, que sigui decisiva per millorar Castelldefels, i que anirà caminant cap on la gent que formi part ho decideixi, sumant les energies polítiques i socials que ja existeixen a la ciutat, com s’ha demostrat els darrers anys». «Una confluència de pràctiques polítiques, experiències municipals; activisme ciutadà i transformacions socials», conclou el text del primer manifest que dóna el tret de sortida a les reunions de Movem Castelldefels.