Skip to main content
Notícies

Movem Castelldefels condemna l’atac racista contra els MENA i lamenta la mala gestió de la Generalitat

By 11 marzo 2019No Comments

Des de Movem Castelldefels denunciem el sistema d’acollida improvisat i insuficient de la Generalitat i la manca de coordinació amb els ajuntaments.

 

Movem Castelldefels condemna l’atac racista que han patit aquest cap de setmana els menors estrangers sense referents familiars ubicats al Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo de Castelldefels. Per a Movem Castelldefels, els incidents d’aquest cap de setmana són del tot injustificables, i venen alimentats per la suposada responsabilitat que se’ls hi ha atribuït de l’augment de la delinqüència a la ciutat, fets que la Policia Local desmenteix, atribuint-los petits incidents quotidians.

El que dissabte va començar com una baralla entre joves, es va acabar convertint en una acció coordinada i premeditada durant la jornada del passat diumenge, armats amb pals i amb crits obertament xenòfobs. “Castelldefels és i ha sigut sempre una ciutat d’acollida i no permetrem que aquests actes racistes que fomenten l’odi esborrin tota la feina feta durant tants anys per tantes persones”,ha dit Candela López, que aquesta tarda es sumarà amb els companys i companyes de Movem Castelldefels a la concentració convocada per la Plataforma Castelldefels amb les persones refugiades que es celebrarà aquest vespre a les 19h a la plaça de l’Església, per condemnar l’atac.

A arrel de l’arribada a Catalunya de més de 3600 MENAs (Menors estrangers no acompanyats) al desembre del 2018, la DGAIA va instal·lar una trentena de menors al Centre Cal Ganxo de Castelldefels, nens que fins llavors estaven en condicions indignes a comissaries. Aquest trasllat es va dur a terme a esquenes de l’Ajuntament de Castelldefels, que va ser informat posteriorment, i del qual no es va acceptar cap tipus de col·laboració que permetés treballar l’acollida d’aquests joves a la ciutat, com si que succeeix en altres centres ubicats a Castelldefels.

Segons Candela López, portaveu de Movem Castelldefels, “el treball coordinat entre les diferents administracions és imprescindible per crear un clima de bona convivència i evitar situacions com les que s’han donat aquest cap de setmana a Castelldefels”.

La portaveu de Movem ha reclamat a la Generalitat “un sistema d’acollida suficientment dotat de recursos, ben coordinat amb els ajuntaments i capaç de dur a terme les accions centrades en l’emancipació i atenció a joves estrangers. Només així aconseguirem una convivència real”.