Skip to main content
Notícies

Movem Castelldefels, Podem i Catalunya en Comú es presentaran junts a les eleccions municipals del 26-M

By 22 marzo 2019No Comments

La candidatura unitària pretén concentrar el vot d’esquerres a Castelldefels per tornar a fer Candela López alcaldessa

Movem Castelldefels (ICV, EUiA, MES i Equo), Podem i Catalunya en Comú es presentaran junts a les eleccions municipals del 26 de maig sota la marca Movem Castelldefels En Comú Podem. Aquesta setmana, les diferents formacions han celebrat una assemblea amb mig centenar de veïns i veïnes de Castelldefels en què s’ha decidit unir les forces d’esquerres i concórrer en coalició a les pròximes eleccions.

“Només des de la unitat podrem transformar la societat. Al cap i a la fi, compartim un mateix projecte de ciutat i sabem quin és el nostre objectiu: garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom i convertir Castelldefels en una ciutat més justa, sostenible i feminista», destaca la candidata a l’alcaldia de la formació, Candela López. «A més, ara que anem juntes, sabem que podem convertir-nos en la primera força progressista de la ciutat. Amb aquest acord, ens convertim en el vot que millor pot servir per aturar la dreta a Castelldefels«, considera López.

“Aquesta és la primera vegada que Podem es presenta a les eleccions municipals a Castelldefels, donat que el 2015, tot i que hi va haver algunes candidatures que van intentar apropiar-se del nom i dels símbols del partit, Podem no va presentar cap candidatura», sosté el secretari general de Podem Castelldefels, Santiago Díaz.

«Per primera vegada volem donar la possibilitat a la ciutadania de Castelldefels de votar Podem/Podemos. Per això ens presentem sense renunciar a les nostres sigles però de la mà d’un projecte transversal que simbolitza la unitat popular com és Movem Castelldefels En Comú Podem”, ha afegit Díaz.

Als comicis del 2015, Movem Castelldefels va treure quatre regidors –empatats amb el PSC– accedint a l’alcaldia.  Segons l’última enquesta municipal, el bloc progressista podria governar de nou a la ciutat donat que Movem Castelldefels En Comú Podem i el PSC, empatats amb 5 regidors, s’estarien disputant l’alcaldia.

 

Ada Colau i Candela López, juntes a Castelldefels el 31 de març

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyarà Candela López en la presentació de la seva candidatura a l’alcaldia de Castelldefels. L’acte, que se celebrarà el diumenge 31 de març a les 12h a la plaça de l’Església, serà el primer organitzat per la nova coalició. Sota el lema “Amb la Candela, guanya Castelldefels”, Colau i López parlaran de la importància de construir un front d’esquerres per aturar l’ascens de la ultradreta i faran un repàs de les conquestes que han aconseguit els ajuntaments del canvi aquests últims quatre anys.