Skip to main content
Opinió

Movem Castelldefels: una altra manera de fer

By 13 mayo 2016No Comments

Movem Castelldefels és un moviment ciutadà que neix amb molt il·lusió, molta feina, però sobre tot amb molta il·lusió per part de moltes persones. El lideratge clar del que ara és Movem Castelldefels va ser per part de les organitzacions d’ICV i EUiA Castelldefels i especialment per part de la Candela López i del Jordi Miralles.

Els hi hem d’agrair la bona lectura del moment polític i social. El coneixement de la desafecció política per part de bona part de la societat, va ser un dels detonants però les polítiques de dretes que potavem patint a Castelldefels des de feia uns anys va encendre l’espurna. La capacitat de crear un moviment capaç de fer sentir còmode a persones que provenien de partits polítics, de moviments socials, d’entitats locals de tots els sectors o que eren totlment alienes a la politica municipa fins llavors, va ser el que va fer de Movem Castelldefels l’organització política que és avui: un moviment polític progressista, plural i profundament democràtic, que treballa en equip i amb il·lusió des de les institucions i a peu de carrer per millorar la vida de tots les persones i col·lectius de Castelldefels.

Movem Castelldefels es va construir sobre uns valors compartits molt clars i que ens unien a tots i totes:

  • Ciutat cohesionada i igualitària
  • Ciutat educadora i amb valors
  • Ciutat per treballar i treballadora
  • Ciutat per viure i sostenible
  • Ciutat per conviure i per a tothom

Un dels valors afegits més importants de la nostra candidatura va ser la pluralitat, l’experiència i els aires de novetat que oferia, la seva representació de la ciutat. La vinculació de totes les persones amb diferents sectors de la població de Castelldefels. Això ens feia, i ens fa, ser més coneixedors de les necessitats reals de les entitats, que són el motor de la ciutat.

La participació i la transparència són maneres de fer que, tot i que hem hagut d’aprendre, i encara ho estem fent, amb les que ens agrada treballar, són l’eix de la nostra organització.

Volem que Movem Castelldefels continui sent un moviment de transformació social, i també de transformació de les institucions, per possar-les a les mans de les persones. I això només ho podem aconseguir amb l’implicació de moltes persones, les que ja hi som, i les que encara quedem per arribar.

Silvia López Valentín