Skip to main content
Notícies

Movem – En Comú Podem es posiciona amb un vot contrari a atorgar un sou als portaveus de l’oposició (PP i C’s) i a la incorporació de Junts per Castelldefels al govern municipal

By 27 septiembre 2019septiembre 26th, 2020No Comments

El grup municipal de Movem – En Comú Podem hem manifestat en aquest ple el nostre vot contrari a assignar unes retribucions fixes als portaveus dels grups municipals de l’oposició. Com ha exposat la Candela López, portaveu de Movem – En Comú Podem a l’Ajuntament, «entenem que les retribucions percebudes pels regidors de l’oposició en conceptes de dietes, i que poden arribar a uns 20.000 € a l’any per regidor, suposen una retribució suficient per a la tasca que han de desenvolupar, com fins ara ho hem anat fent tots els regidors i regidores que hem estat a l’oposició, compaginant aquestes tasques amb altres feines.»

Per altra banda el grup municipal s’ha mostrat contrari a la incorporació del regidor Xavier Amate (Junts per Castelldefels) a l’actual equip de govern, ja que existeixen unes diferències ideològiques, entre el que representem com a partit d’esquerres i els principis conservadors de la seva organització. Per aquesta raó en tot moment hem manifestat la nostra voluntat contrària a la incorporació del seu grup a l’equip de govern, i més quan les forces polítiques d’esquerres ja configuràvem una majoria absoluta, tot i que volem manifestar també que en cap cas es tracta d’una qüestió personal amb el regidor, amb el qual hem compartit govern en altres ocasions.

Des de Movem – En Comú Podem volem assegurar que la incorporació de Junts per Castelldefels no suposarà un canvi estratègic en l’orientació del pacte d’esquerres assolit a Castelldefels, i ens reiterem en posar en relleu la solidesa del nostre compromís amb els acords del pacte de govern i la voluntat d’avançar en els reptes de ciutat. Una ciutat que la volem «inclusiva, sostenible, educadora i feminista», com apareixia a l’acord signat al juny.

Per acabar, la portaveu ha posat en relleu que la nostra candidatura és una confluència on la diversitat és una riquesa. Una candidatura compromesa amb la institució, però també un espai obert i plural de participació política a peu de carrer, que ens porta a definir de manera col·lectiva els nostres posicionaments en aquest ple, d’acord amb els principis en els quals hem definit la nostra organització.

Seguim fent avançar Castelldefels i la seva gent!

 

Aquí trobarás el comunicat en PDF