Skip to main content
NotíciesOpinióPremsa

Necessitem habitatge per a la gent jove a Castelldefels

By 23 diciembre 2022enero 23rd, 2023No Comments

Article publicat a La Voz al desembre, pel Javier Martín Sainz

Hi ha un moment en la vida de totes les persones necessitem volar, tenir un espai propi, la nostra intimitat, un lloc des d’on desplegar el nostre projecte de vida. És natural que qualsevol persona jove, quan arriba a la vintena, necessiti disposar d’un lloc propi on poder desenvolupar la seva vida independent i adulta. A l’Estat espanyol, des del moment que comencen a aparèixer aquestes inquietuds fins que es materialitza l’objectiu de construir una vida pròpia, passen 10 anys, ja que la gent jove s’hi emancipa amb 30 anys de mitjana. A la resta de països de la UE aquesta edat baixa fins als 26 anys.

Hi ha molts motius que provoquen aquesta situació, però n’hi ha 2 que són determinants: els salaris i el preu de l’habitatge. A Castelldefels, el preu mitjà del lloguer d’un habitatge se situa en 1.000 euros al mes, estem a la 4a posició en el rànquing dels preus més elevats de lloguer de les ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La majoria de joves de la nostra ciutat no poden fer front a aquesta quantitat astronòmica i això hauria de ser una preocupació central i prioritària de qualsevol govern municipal.

Aquest mandat havien de ser ja una realitat més de 250 habitatges de lloguer assequible a Castelldefels, però el govern en minoria de PSC i ERC no n’ha materialitzat ni un: ni al carrer Pietat, ni a Vista Alegre, ni els gairebé 90 habitatges que haurien d’anar al carrer Arcadi Balaguer amb Tomàs Edison, guardant un projecte molt important al calaix i negant-se a fer que siguin públics completament. Però no parlem només de construir, tampoc han impulsat noves polítiques d’adquisició d’habitatge, ni la compra de pisos buits -com havíem fet el mandat anterior-, o impulsar noves mesures com la que vam fer per adquirir habitatges privats i oferir-los a un preu assequible, a canvi de la gestió, garantia i manteniment d’aquest.

És urgent que Castelldefels tingui una política d’habitatge que permet-hi que la gent es pugui quedar a viure a la ciutat, només així es garanteix el futur de la ciutat, només així es pot arrelar un projecte de vida i un projecte de ciutat. S’ha fet evident que Movem En Comú Podem som i serem l’única garantia per fer realitat, habitatge de lloguer assequible a la ciutat, estem compromesos en fer-ho realitat.