Skip to main content
OpinióPremsa

Per què no s’han adaptat les escoles durant les vacances d’estiu?

By 10 septiembre 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit pel Javier Martín Sainz. Publicat a El Castell el setembre del 2023.

2023 torna a ser un any amb un estiu molt càlid. Les temperatures s’han enfilat una altra vegada a màxims històrics i les onades de calor es van succeint sense donar-nos treva. I al setembre és possible que la situació no millori gaire. Així que un any més els nostres petits i joves hauran de començar el curs escolar amb temperatures insuportables dins dels centres educatius de Castelldefels. 

El canvi climàtic és un fet indiscutible i fa 1 any, des de Movem En Comú Podem, vam proposar que l’Ajuntament de Castelldefels fes un estudi sobre l’eficiència energètica d’escoles bressol, escoles i instituts de la ciutat per tal de fer un pla de climatització de les aules i dels espais educatius: la comunitat educativa havia expressat la calor insuportable que feia a les escoles des del primer dia del curs 2022-23. També reclamàvem que la Generalitat habilités una partida pressupostària destinada a dur a terme els plans de transició energètica que necessiten els centres educatius de Catalunya, també els de Castelldefels. Doncs bé, un any després, no hi ha constància de cap canviï el pròxim 6 de setembre l’alumnat, el professorat i tota la comunitat educativa tornarà a patir la calor insuportable d’uns centres educatius que necessiten adaptar-se urgentment al repte de mitigar els efectes del canvi climàtic.

Totes les formacions del consistori van donar suport a aquesta proposta de Movem En Comú Podem, també les que actualment conformen el govern municipal, el PP i el regidor Cerpa, cap de llista de Som Castelldefels, però aquesta qüestió segons els fets sembla que no forma part de la seva agenda, si més no, no ha format part dels anuncis de les seves primeres actuacions com a govern municipal, com tampoc no han esmentat res de la necessitat de construir una cinquena escola bressol a Castelldefels.

L’educació pública i de qualitat hauria de ser una prioritat de tot govern perquè només es construeixen societats democràtiques de persones lliures si l’educació pública i de qualitat és un dret garantit per a tothom.