Skip to main content
Opinió

Pressupostos Socials

By 14 diciembre 2015No Comments

Durant les últimes setmanes hem treballat molt intensament amb els nostres socis de Govern per tenir enllestits uns Pressupostos municipals pel proper any. Aquests comptes públics, el balanç entre ingressos i despeses, que estaran aprovats abans d’acabar el 2015, ens garantiran un pla d’actuació pel 2016, basat en l’augment de les inversions en serveis socials, en politiques d’igualtat, manteniment d’edificis i equipaments públics, projectes de vivenda i educació, neteja de la via pública, foment de l’ocupació i l’implantació d’un model de participació ciutadana.

Venim d’un temps de gestió pública dels Pressupostos municipals en que la prioritat era l’estalvi en la despesa social. Es quadraven balanços, es miraven únicament les xifres, i es deixava de banda que més enllà de les línies macroeconòmiques d’aquells comptes hi havia persones; hi eren i continuen estant els veïns i les veïnes de Castelldefels, amb les seves obligacions però també amb els seus drets, que passen per tenir garantits els serveis públics que l’Administració ha d’oferir amb criteris de dignitat.

El deute de l’Ajuntament està en uns índexs assumibles per a qualsevol administració, en contra del que difonen alguns grups polítics que busquen alarmar a la ciutadania amb un allau de xifres descontextualitzades. Els comptes públics de Castelldefels estan més que sanejats i el pagament del deute és sostenible. El pagament dels interessos d’aquest deute, per entendre’ns la “hipoteca” que té el nostre Ajuntament, representa el 12% del volum dels ingressos pressupostats per tot l’any 2016. Aquesta sostenibilitat del deute i la garantia dels ingressos que tenim, que cobreixen sobradamente les despeses ordinàries, ens permeten establir una línia d’inversions a quatre anys, fins el 2019. Inversions amb les que assolirem els nivells de qualitat dels serveis públics que els veïns i veïnes de Castelldefels es mereixen.