Skip to main content
Revista

Què va passar al Ple de Febrer?

By 9 marzo 2022No Comments

El passat dijous 24 de febrer vam afrontar un nou ple municipal amb el nostre característic esperit crític però constructiu per millorar Castelldefels.

Com ja acostuma a ser habitual, l’equip de Govern portava pocs punts a l’ordre del dia. El punt més important va ser el relatiu a una modificació del pla Urbanístic a l’entorn de la plaça Catalunya i els carrers d’Arcadi Balaguer i Carrer Major.

Aquesta modificació, impulsada per per M-ECP quan encara estàvem a Govern, és un projecte estratègic per la ciutat i una oportunitat única per construir habitatge públic i de lloguer accessible al bell mig de la ciutat. A més a més, aquesta modificació ha de permetre reformar aquest espai de la ciutat en clau sostenible; amb una gran plaça verda que conecti amb la plaça Neus Català i Parc del Castell. A més a més, preveu un aparcament soterrat per facilitar l’accés a peu a la centre de la ciutat.

Doncs bé, vist que el projecte que finalment va presentar el Govern només contemplaba que un 50% dels habitatges fossin protecció oficial i vist que la resta no estaba assegurat dins el projecte que fossin de lloguer, els nostres regidors van intentar fins l’últim moment convencer a l’equip de Govern de retirar el punt de l’ordre del dia i arribar a un acord en les properes setmanes, que contemplés amb un percentatge molt més elevat d’habitatges de protecció oficial. 

Lamentablement no vam ser capaços de convencer a PSC i ERC, que de manera incomprensible des del nostre punt de vista, van decidir portar el punt a ple sense comptar amb la majoria necessària per poder aprovar-ho. Finalment, a petició dels grups que formen part de l’oposició, es va votar al ple deixar el punt sobre la taula per portar-ho al ple de Març. Des del nostre grup vam reiterar el nostre compromís amb aquest projecte i la nostra mà estesa per arribar a un acord per a la seva aprovació.  

Per ampliar informació sobre la posició de M-ECP sobre aquest punt, pots trobar dos enllaços al nostre web amb més informació. 

A l’apartat de mocions que presenten els diferents Grups municipals es van presentar tres mocions; una del Partit Popular i dues de Movem En Comú Podem:

  1. Vam demanar a l’ajuntament mesures concretes per lluitar contra la bretxa digital a Castelldefels. Pots veure el contingut de la moció fent click aquí.
  2. Vam demanar al Govern recuperar la majoria progressista i estabilitat al Govern Municipal acordant el pressupostos de 2022 amb Movem En Comú Podem. Pots veure el contingut de la moció fent click aquí