Movem Castelldefels és un moviment polític progressista, obert, plural i profundament democràtic. Treballem en equip i amb il·lusió per millorar la vida de totes les persones i col·lectius de Castelldefels.

Els veïns i veïnes de Castelldefels estimem la nostra ciutat. Una ciutat admirada per la seva qualitat de vida, que s’ha construït en les darreres dècades gràcies a l’esforç de gent vinguda d’arreu i que ha viscut una transformació imparable. El 2014, però, vam veure que hi havia moltes coses que no ens agradaven: les desigualtats, la precarietat i la privatització irresponsable d’allò que és de tots. Feia falta un projecte col·lectiu per recuperar la nostra ciutat i el més important: la nostra il·lusió.

Per aconseguir-ho, ens vam adonar que necessitàvem l’ajuda de molta gent. L’única manera de tenir èxit era construint un projecte transversal, aprofitant l’experiència d’organitzacions ja existents, però també les millors veus d’altres espais, moviments socials, veïnals i sindicals; amb tècnics i treballadors de diferents sectors, amb gent políticament organitzada, i amb la contribució de la ciutadania.

Juntes vam construir Movem Castelldefels, un moviment polític progressista, obert, plural i profundament democràtic per transformar Castelldefels, millorar la vida dels seus veïns i veïnes i canviar de dalt a baix les polítiques que s’estaven fent des de l’Ajuntament. Ens vam conjurar persones amb trajectòries molt diferents, de totes les edats i tots els barris de Castelldefels. Algunes venien d’entitats, altres de moviments socials o forces polítiques d’esquerres (ICV, EUiA, Moviment d’Esquerres, Equo i Entesa). El que teníem totes en comú eren les nostres ganes de millorar la vida de la ciutadania i l’esperança per guanyar un futur més just per a les generacions que han de venir.

Contra tot pronòstic, el 2015 vam arribar a l’alcaldia i vam començar a impulsar polítiques valentes i decidides per aconseguir una ciutat més justa, sostenible, innovadora i oberta. Quatre anys més tard, ens vam tornar a presentar a les eleccions amb les mateixes ganes, i vam ampliar la família: ens presentàvem juntament amb el cercle de Podem a Castelldefels i construíem així un nou projecte transformador: Movem En Comú Podem.

Som un moviment divers i plural, però amb un compromís ferm amb

  • El dret al treball digne i a l’habitatge
  • La defensa de la sanitat i l’educació públiques i de qualitat
  • L’impuls a la cultura, sempre de la mà de les entitats i associacions
  • L’economia social i sostenible
  • El compromís amb el medi ambient
  • La participació ciutadana i la transparència
  • La necessitat de democratitzar les nostres institucions
  • La defensa del dret a decidir i el diàleg

Equip

Ajuntament

Candela López Tagliafico

Vaig néixer a Lomas de Zamora, província de Buenos Aires, però amb tres anys la meva família va fer les maletes i va migrar en busca d’un futur millor. Des de llavors he fet de Castelldefels la meva llar, i des de ben jove m’he implicat en el teixit associatiu de la ciutat, tant en l’àmbit educatiu, com en el de la solidaritat i la cultura. Quan les meves responsabilitats m’ho permeten, continuo vinculada a la cultura popular de la ciutat formant part de la Colla de Bastons.
Soc diplomada en Gestió i Administració Pública i llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona, especialitzant-me en l’àmbit de les polítiques públiques i socials. Al llarg de la meva trajectòria, he desenvolupat projectes en l’àmbit de la cooperació i la protecció dels drets humans a escala internacional. He estat directora de projectes a una empresa privada dedicada a la importació comercial i responsable d’organització en l’àmbit dels recursos humans.
Les ganes de canviar les coses i lluitar contra les injustícies que veia al meu entorn em van portar a implicar-me en política. Fruit d’aquest compromís, vaig ser regidora de Joventut entre el 2007 i el 2011, i el 2015 em vaig convertir en la primera alcaldessa de la ciutat. Des del 2017, he sigut 1a tinent d’alcaldia i m’he encarregat de les polítiques d’Urbanisme i Obres, Medi Ambient i Nova Ciutadania. Actualment, soc la portaveu de Movem En Comú Podem a l’Ajuntament i formo part de la coordinadora de Catalunya En Comú, juntament amb l’Ada Colau i la Jéssica Albiach.

Javier Martín Sainz

Soc diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona i he cursat un postgrau en Gestió i Administració d’Entitats No Lucratives a la Universitat Oberta de Catalunya, especialitzant-me en direcció estratègica.
Com a treballador social, em dedico a acompanyar persones en situació de dependència i a ajudar-les a portar una vida més autònoma, digna i saludable. La meva feina m’ha servit per reafirmar el meu compromís amb la defensa d’un estat del benestar fort i amb la necessitat de dignificar les cures i l’atenció social. Abans d’incorporar-me a la Fundació Vella Terra com a referent tutelar he tingut feines molt variades, per exemple realitzant muntatges i reproduccions de cinema a l’aire lliure.
Primer nivell d’entrenador de bàsquet a l’E.C.E., vaig ser entrenador de bàsquet al Club de Bàsquet de Castelldefels entre el 2008 i el 2014 i continuo vinculat al club com a jugador. Una passió, el bàsquet, que he compaginat amb la militància des del 2015 tant al cercle de Podem Castelldefels com a Movem Castelldefels. La meva implicació en l’esport local i el meu compromís polític em van portar a ser regidor d’Esports, Pau i Solidaritat entre el 2019 i el 2020, i a ser portaveu adjunt del grup municipal de Movem En Comú Podem.

Ramon Morera Castell

Soc llicenciat en Medicina per la UAB, especialitzat en medicina familiar i comunitària. Treballo com a metge de família al CAP El Castell, una feina que he compaginat al llarg de la meva trajectòria amb diverses responsabilitats directives en l’àmbit dels serveis sanitaris públics, així com responsabilitats polítiques.

He sigut director general d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) durant el govern Maragall i gerent de l’ICS al Camp de Tarragona entre el 2007 i el 2009. He sigut president de la Societat Catalana de Metges de Família i president de la Societat Espanyola de Directius d’Atenció Primària. Soc membre fundador del grup d’ètica de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).
En l’àmbit polític, he sigut regidor a l’Ajuntament de Castelldefels de Salut i Serveis Socials (1991-1995), d’Urbanisme (1995-1999), de Promoció Econòmica i Hisenda (1999-2003), d’Urbanisme i Obres, Pla de Barris, Medi Ambient i Sostenibilitat (2015-2019) i de Planejament, Mobilitat, Salut i Consum (2019-2020). Formo part del partit dels socialistes sobiranistes, Moviment d’Esquerres (MES), integrat a Movem En Comú Podem.

Coordinadora

Silvia López

Veïna del barri de Can Roca. Soc graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració i tinc un màster en cooperació. Estic vinculada a l’associacionisme juvenil i a l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Crec en la il·lusió i el compromís ciutadà com a eines per millorar Castelldefels.

Nono García

Veí del barri de Can Roca. Soc tècnic en migració del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) del sindicat CCOO. Soc una persona senzilla i m’agrada utilitzar els meus coneixements per ajudar als treballadors i treballadores que ho necessiten. M’agrada la pesca i la fotografia.

Ramona Riera

Soc veïna del Castell. Ara soc pensionista, i fa anys vaig ser regidora de Serveis Socials, Gent Gran i Festes a l’Ajuntament de Castelldefels. Actualment participo a l’Associació Fibromiàlgia i a l’Aula Sènior de la UPC. M’agrada molt escriure i llegir, el teatre i el senderisme.

Albert Perlas

Soc veí de Montmar. Soc veterinari i des de molt jove m’he implicat en política perquè trobo que és la millor forma per transformar la nostra societat. M’agrada practicar esports a Castelldefels i participo a organitzacions per l’estudi i preservació de la fauna salvatge.
Sempre al nostre cor

Jordi Miralles

El Jordi va ser un dels dinamitzadors d’aquest nou projecte municipal de progrés, i un dels artífexs de l’acord que ens va permetre arribar a l’alcaldia i transformar la ciutat. Malauradament, ens va deixar poc després de començar junts aquest camí. Conscients del privilegi que ha sigut compartir la seva il·lusió i empenta per aquest projecte, ens considerem hereus del seu llegat i continuarem lluitant amb la mateixa força i convicció pels valors que va defensar durant la seva trajectòria a la política. El seu record serà inesborrable, tant en el plànol polític com en el personal.

Fèlix

Després de molts anys de lluita, es va reconciliar amb l’esperança i es va unir al projecte de Movem Castelldefels. Un amic que ens va deixar, però que sempre estarà en el nostre pensament i en les decisions que cada dia prenem per construir aquest Movem que tant estimaves. Gràcies per la teva confiança i el teu suport. No et defraudarem.

Fés una ullada als nostres programes