Movem Castelldefels és un moviment polític progressista, obert, plural i profundament democràtic. Treballem en equip i amb il·lusió per millorar la vida de totes les persones i col·lectius de Castelldefels.

Els veïns i veïnes de Castelldefels estimem la nostra ciutat. Una ciutat admirada per la seva qualitat de vida, que s’ha construït en les darreres dècades gràcies a l’esforç de gent vinguda d’arreu i que ha viscut una transformació imparable. El 2014, però, vam veure que hi havia moltes coses que no ens agradaven: les desigualtats, la precarietat i la privatització irresponsable d’allò que és de tots. Feia falta un projecte col·lectiu per recuperar la nostra ciutat i el més important: la nostra il·lusió.

Per aconseguir-ho, ens vam adonar que necessitàvem l’ajuda de molta gent. L’única manera de tenir èxit era construint un projecte transversal, aprofitant l’experiència d’organitzacions ja existents, però també les millors veus d’altres espais, moviments socials, veïnals i sindicals; amb tècnics i treballadors de diferents sectors, amb gent políticament organitzada, i amb la contribució de la ciutadania.

Juntes vam construir Movem Castelldefels, un moviment polític progressista, obert, plural i profundament democràtic per transformar Castelldefels, millorar la vida dels seus veïns i veïnes i canviar de dalt a baix les polítiques que s’estaven fent des de l’Ajuntament. Ens vam conjurar persones amb trajectòries molt diferents, de totes les edats i tots els barris de Castelldefels. Algunes venien d’entitats, altres de moviments socials o forces polítiques d’esquerres (ICV, EUiA, Moviment d’Esquerres, Equo i Entesa). El que teníem totes en comú eren les nostres ganes de millorar la vida de la ciutadania i l’esperança per guanyar un futur més just per a les generacions que han de venir.

Contra tot pronòstic, el 2015 vam arribar a l’alcaldia i vam començar a impulsar polítiques valentes i decidides per aconseguir una ciutat més justa, sostenible, innovadora i oberta. Quatre anys més tard, ens vam tornar a presentar a les eleccions amb les mateixes ganes, i vam ampliar la família: ens presentàvem juntament amb el cercle de Podem a Castelldefels i construíem així un nou projecte transformador: Movem En Comú Podem.

Som un moviment divers i plural, però amb un compromís ferm amb

  • El dret al treball digne i a l’habitatge
  • La defensa de la sanitat i l’educació públiques i de qualitat
  • L’impuls a la cultura, sempre de la mà de les entitats i associacions
  • L’economia social i sostenible
  • El compromís amb el medi ambient
  • La participació ciutadana i la transparència
  • La necessitat de democratitzar les nostres institucions
  • La defensa del dret a decidir i el diàleg

Equip

Candela López Tagliafico

Diplomada en Gestió i Administració pública i llicenciada en Ciències del Treball per la UB. Veïna de Lluminetes. Alcaldessa de Castelldefels (2015-2017)

Javier Martín Sainz

De profesión trabajador social. Vecino del Centro. Ex jugador de básquet y concejal de deportes en Castelldefels (2019-2020)

Ramon Morera i Castell

Veí de la platja. Metge de família al CAP El Castell. Regidor de Medi
Ambient (2015-2019) i Salut (2019-2020). Membre de la Marea Blanca.

Silvia López Valentín

Graduada en Ciencias Políticas. Implicada en el tejido social de la ciutat. Coordinadora comarcal de Catalunya en Comú al Baix Llobregat.

Anna Bonilla Sánchez

Veína del Centre. Secretària de direcció de l’ajuntament de Barcelona. Representant sindical de CCOO.

Pep Ribes i Garasa

Cap de l’Àrea de la Gent Gran de l’ajuntament de Castelldefels. Excap de colla dels Castellers de Castelldefels. Veí del Centre.

Andrés Sánchez Quijada

Vecino de Canyars. Responsable de RRHH. Miembro del movimiento vecinal y de las plataformas de defensa de los espacios naturales en Castelldefels y Baix Llobregat.

Miguel Díaz García

Trabajador de la construcción jubilado. Ex presidente de la AAVV del Castell-Poble Vell. Vecino del centro.

Ramona Riera Guitián

Ex regidora de l’ajuntament de Castelldefels. Membre de la Colla Sardanista. Veïna de Vista Alegre.

Anna Alberola Banasco

Filòloga hispànica i veïna de Bellamar. Feminista i activista LGTBI+.

Michel Guy Etoh Ebelle

Abogado mercantil y titulado en administración de empresas. Castelldefelense de origen camerunés. Vecino de Bellamar

Felipe Sérvulo González Villar

Escriptor i poeta, llicenciat en història. Premi Ciutat de Castelldefels (2009). Membre del Grup Alga. Veí del Centre

Albert Perlas Puente

Graduat en Vetenirària i doctor en sanitat animal. Investigador de la grip aviària. Veí de Montmar.

Amina Ait Bouzid

Castelldefelense de origen marroquí. Formación en gestión aduanera de empresas. Trabajadora del hogar. Vecina de Can Vinader

Sandra Borro Ruloff

Psicòloga clínica. Autora del llibre “Llega un bebé”. Castelldefelenca d’origen argentí.

Jesús Rodríguez Requeijo

Luchador antifranquista militante del PSUC. Miembro de la federación de pensionistas de CCOO y del Consell de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Paqui Santo Naharro

Veïna de Castell-Poble Vell. Fins fa molt poc, monitora de menjador. Voluntària de l’Associació Contra el Càncer de Mama Triple Negatiu.

Pere Ramon Aguiló Garcia

Professor de literatura de secundària a Castelldefels. Membre del grup de poesia Alga. Veí de Mar-i-Sol.

Julián González Huerta

Presidente de la Fundación José Miguel Catalán. Vocal de la “Xarxa d’intercanvis i coneixements”. Vecino de Can Vinader

Cristina Delgado Piñero

Politòloga especialitzada en economia social. Gestora de projectes a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Veïna del Poal.

Goyo Benítez Coronado

Periodista radiofónico (Cadena SER y OndaCero). Nacido en Castelldefels en El Castell-Poble Vell.

David Garrido Fernández

Veí del Centre. Estudiant de cant.

Maria Josep Udina Abelló

Ex regidora de cultura de l’Ajuntament de Castelldefels (1983-1987). Impulsora del concepte de Castelldefels com a ciutat educadora. Veïna de Can Vinader.

Joan Lluís Amigó i Carbonell

Joan Lluís Amigó i Carbonell. Veí La Muntanyeta. Regidor de Cultura de (2007-2011) i cap de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Castelldefels durant els últims 20 anys.

Nat Langer

Tècnica en transport internacional. Gestiona una agència d’il·lustradors. Coaching familiar. Regidora d’Educació (2016-2019). Veïna de Can Bou.

Sempre al nostre cor

Jordi Miralles

El Jordi va ser un dels dinamitzadors d’aquest nou projecte municipal de progrés, i un dels artífexs de l’acord que ens va permetre arribar a l’alcaldia i transformar la ciutat. Malauradament, ens va deixar poc després de començar junts aquest camí. Conscients del privilegi que ha sigut compartir la seva il·lusió i empenta per aquest projecte, ens considerem hereus del seu llegat i continuarem lluitant amb la mateixa força i convicció pels valors que va defensar durant la seva trajectòria a la política. El seu record serà inesborrable, tant en el plànol polític com en el personal.

Fèlix

Després de molts anys de lluita, es va reconciliar amb l’esperança i es va unir al projecte de Movem Castelldefels. Un amic que ens va deixar, però que sempre estarà en el nostre pensament i en les decisions que cada dia prenem per construir aquest Movem que tant estimaves. Gràcies per la teva confiança i el teu suport. No et defraudarem.

Fés una ullada als nostres programes