Skip to main content
Notícies

Recerca de feina

By 29 septiembre 2016No Comments
Finalitza setembre, mes que comença un nou curs escolar. A nivell laboral afecta de diverses formes a les persones que estan en procés de recerca de feina, i el mercat de treball comença a activar-se.
 
Les empreses demanden personal i les persones necessiten ofertes de treball a les que presentar la seva candidatura. Es bon moment, per tant, per iniciar una recerca activa de feina.
 
Això sí, que el mercat laboral s’activi i hi hagi més ofertes no assegura que la nostra recerca sigui un èxit, per tant hem de tenir em compte diverses qüestions que ens ajudarà a trobar la feina que necessitem:
 
• El Currículum és una eina fonamental, es necessari actualitzar-ho i tenir-ho sempre a punt.
• La recerca de feina és una feina en sí mateix, necessita planificació, organització i molta dedicació.
• La majoria dels llocs de feina estan a la xarxa. Internet i les xarxes socials han de ser el nostre aliat.
 
L’altre aspecte fonamental en la recerca de feina es que els treballadors hem de conèixer als nostres drets per evitar abusos, en aquest sentit us deixem informació que pot ser útil:
 
• Mai hem d’acceptar cap feina en la que ens demanin diners, la formació i el material necessari per a treballar els ha de proporcionar l’empresa.
• L’alta a la Seguretat Social ha de ser des de el primer dia de feina, els períodes de prova estan previstos dintre dels períodes de contractacions.
• Els salaris han d’estar regulats pels convenis col•lectius de cada sector. El departament d’empresa disposa d’un cercador de on podem trobar-els:
• Existeixen gran quantitat de modalitats contractuals, al següent link trobareu tota la informació:
 
Si en algun moment teniu dubtes o necessiteu suport en la recerca de feina es pot acudir a La Guaita que és el departament municipal de promoció de l’economia, foment de l’ocupació i consolidació de les empreses.
 
Allà s’ofereix ajuda per millorar la presentació del currículum, eines per a la recerca de treball, suport i formació.

 

laguaita1-680x274
La Guaita ofereix gran quantitat de serveis molt interessants per a qui busca una sortida laboral en relació de dependència o bé orientada a l’emprenedoria.
Hi ha molts programes per a persones aturades i en actiu i per als que estan pensant a crear la seva pròpia ocupació, incloent serveis per consolidar empreses que ja estan en marxa.
També s’estan desenvolupant «Itineraris ocupacionals» que són un conjunt de programes individuals o grupals d’orientació destinat a la creació de professionals.
 
Per a més informació, podeu adreçar-vos a
CENTRE DE SUPORT A L’ECONOMIA DE CASTELLDEFELS «LA GUAITA»
Direcció: Carretera de la Sentiu, 1, 08860 Castelldefels, Barcelona
Telèfon: 936 35 25 75
Horari: de dilluns a dijous de 8.00 h a 19.00 h i divendres de 8.00 h a 15.00 h.