Skip to main content
NotíciesPremsa

Recuperem el pícnic de Can Roca, recuperem espais naturals

By 24 mayo 2021mayo 25th, 2021No Comments

Artícle publicat a La Voz

Si una cosa hem après d’aquests mesos de pandèmia, és a valorar més que mai els espais naturals, veure la importància de poder fer activitats a l’aire lliure i en aire net, per això, per a Movem en Comú Podem, disposar d’espais verds a la ciutat és important per tal de tenir un Castelldefels més amable, més saludable i més habitable.

Gràcies al nostre impuls vam fer realitat un nou parc a la ciutat, el Parc Marta Mata, ubicat a la zona de Ca’n Aymerich, un espai naturalitzat, que recupera la vegetació característica dels nostres entorns naturals, amb jocs integrats al medi i també inclusius. Un espai que ha donat vida a una zona envoltada de centres educatius i a un barri que no comptava amb espais de socialització. Un parc que fet amb la implicació de la comunitat educativa.
Aquest és el nostre projecte de ciutat. Una ciutat per viure-hi.

S’han de continuar recuperant, cuidant i protegint els espais naturals de la nostra ciutat. Per això, hem demanat al govern de PSC i ERC recuperar el pícnic de Can Roca.

L’espai del pícnic de Can Roca ha caigut en l’oblit, l’hem deixat perdre i ara més que mai, és un espai per recuperar. Havia estat un espai natural que el veïnat utilitzava per al lleure a l’aire lliure, un lloc on es podia gaudir de la natura i trobar-se amb familiars i amistats. D’altra banda, es tracta d’un paratge natural que té un bosc amb arbrat propi del Garraf i des d’on es poden fer excursions al Turó de Can Vinader i al del Gall, un lloc que permet entrar en contacte amb la natura sense sortir de la ciutat.

Vam proposar al govern que fes una petita inversió econòmica per tal de fer un pla de recuperació del pícnic de Can Roca que passés per fer les labors de neteja i jardineria que calgués, mirar d’instal·lar barbacoes elèctriques (amb totes les mesures de seguretat), posar en marxa el bar i els serveis necessaris que es desprenguin de la utilització de l’espai, i fer el manteniment que requereix aquesta ubicació com un espai natural de la ciutat i com una porta d’entrada immillorable al massís del Garraf. La resposta del govern va ser que no, una vegada més, aquest govern diu que no a una proposta que, a més, també ha estat objecte d’una campanya a change.org i que ja té més de dos-cents suports. I ja vam moltes negatives, les tantes d’habitatge que anàvem treballant des del govern i que ara no volen impulsar, la compra del Cinema Metropol, les propostes per abordar les conseqüències de la pandèmia en matèria de salut mental. Ens trobem amb un govern que no governa i que no sap dialogar i arribar a acords per millorar la ciutat.

Malgrat les negatives que ens pugui donar el govern, des de Movem En Comú Podem, continuarem fent propostes per a la ciutat i és que nosaltres tenim un projecte de ciutat, un projecte per fer de Castelldefels una ciutat més amable, més sostenible, més justa i més habitable.