Skip to main content
Notícies

Reinvertim en millores de la ciutat

By 15 enero 2016No Comments

reinvertimUna de les prioritats de l’actual Govern municipal és la millora dels espais i equipaments que tenim a la ciutat i de la nostra via pública. La manca d’inversions dels últims anys ens ha deixat una llarga llista de mancances urbanístiques i d’equipaments a les que farem front amb els Pressupostos que hem aprovat per a aquest any 2016. Durant tot l’any disposem d’una partida econòmica en inversions de 2.955.876 € per tal de garantir aquesta millora general a la ciutat. I a més incrementem l’apartat de millora de la via pública de Castelldefels amb un pressupost d’1.356.023 €.

En aquesta mateixa línia de treball, des de fa unes setmanes hem portat a terme unes actuacions en algunes instal.lacions esportives. El Govern municipal ha invertit 81.440,22 € en substituir els marcadors electrónics dels camps de Canyars i Can Vinader. A més, s’han millorat les dutxes dels vestidors a Canyars, s’ha instal.lat una tanca de seguretat a la grada de Can Vinader i s’han canviat els sistemes de reg en ambdues instal.lacions. Al Parc de la Muntanyeta s’ha col.locat una nova superfície de gespa sintètica. I també s’han renovat les cistelles centrals de bàsquet del Pavelló Poliesportiu de Can Roca. Parlem de petites accions de millora d’unes instal.lacions però que eren molt necessàries degut al mal estat en que es trobaven i també tenint en compte la gran afluència d’usuaris que tenen diàriament aquests equipaments esportius.

Aquest 2016 suposa una gran oportunitat per avançar en la transformació de la fisonomia urbana de Castelldefels en molts punts. A les obres de la tercera fase del Passeig Marítim, que esperem estiguin enllestides a la propera primavera; hi sumarem a partir de la setmana que vé l’inici de les obres de construcció del quart Institut d’ESO a la ciutat, als terrenys de Can Aymerich. A més entre gener i febrer, des de la Regidoria d’Urbanisme i Obres, s’enceteran els treballs de reurbanització del Carrer Major (entre Av. Manuel Girona i C/. Narcís Monturiol) i del Carrer Narcís Monturiol (entre el C/. Major i l’Av. Constitució); i el canvi complet de la instal.lació d’enllumenat exterior del carrer Bisbe Urquinaona.

Als Carrers Major i Narcís Monturiol la inversió serà de 192.885,45€ + IVA i les obres ens permetran fer uns carrers i uns trams de via pública més acurats, tenint en compte criteris de sostenibilitat envers el Medi Ambient i de respecte amb els vianants, garantint la seva mobilitat. D’una altra banda, els criteris d’eficiència energètica són els que ens impulsen a enllestir el canvi complet de la instal.lació d’enllumenat exterior al carrer Bisbe Urquinaona. Es tracta d’una inversió de 103.133.89 €+IVA amb la que respectarem les lleis actuals de protecció del medi nocturn. Amb aquestes obres, que donaran inici al mes de febrer, es reduirà en un 70% el consum energètic d’aquesta zona i també es reduirà significativament la contaminació lumínica.

Durant aquest primer trimestre de l’any 2016, a més, encetarem projectes com la reurbanització del marge dret de la C-31, entre els carrers 3 i el 10; l’ampliació de l’Escola d’Adults; la peatonalització i la millora de l’accessibilitat al carrer García Lorca i l’adeqüació del solar dels antics habitatges dels mestres de l’Escola Vista Alegre per a fer-hi un parc de jocs infantils. També es farà una millora dels terrenys, actualmente sense ús, del solar que hi ha a les proximitats de l’IES Josep Lluis Sert i s’agilitzarà la unificació i trasllat del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament a un nou emplaçament, a un local situat al carrer Thomas Edison.

En definitiva, reinvertim en la millora d’aquesta casa de tots i totes que és la nostra ciutat. Els espais, equipaments i la via pública de Castelldefels han de rebre, de forma directa, els beneficis que suposa la recaptació d’impostos per part de la seva Administració local. Els diners públics no poden servir només per omplir la caixa d’un Ajuntament sense donar-li a aquests diners un ús raonable, argumentat i fonamentat. L’interés comú és el que ens mou amb aquestes inversions que es traduïran en una millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Castelldefels.

Candela López Tagliafico

Castelldefels.  15.01.2016