Skip to main content
NotíciesPremsa

S’aprova que l’Ajuntament de Castelldefels adquireixi els cinemes Metropol a proposta de Movem En Comú Podem i gràcies a la pressió ciutadana

By 7 marzo 2021No Comments

El ple municipal de Castelldefels ha aprovat que l’Ajuntament compri els emblemàtics Cinemes Metropol i els transformi en un equipament cultural veïnal. La moció per evitar el tancament definitiu dels cinemes ha sortit endavant amb els únics vots a favor de Movem En Comú Podem, el vot en contra de Cs i l’abstenció del PP i el govern municipal (PSC, ERC i Junts). La iniciativa arriba poc després que una recollida de signatures a Change.org sumés a 1.650 veïns i veïnes partidaris de salvar la sala, icona de la cultura a la ciutat.

L’aprovació de la moció no implica la compra automàtica dels cinemes, ja que és el govern municipal qui ara ha de portar-la a terme, petició que portava mesos aturada pel Regidor de Cultura, Jordi Maresma (ERC). Actualment, la compra d’aquest equipament forma part de la negociació dels pressupostos entre el govern municipal i Movem en Comú Podem.

Els Cinemes Metropol, abans coneguts com a Cinema Playa, estan actius des del 1960 i són l’empresa cultural més antiga de la ciutat. Per això, Albert Perlas, promotor de la recollida de signatures i membre de l’assemblea de Movem En Comú Podem, va demanar que l’Ajuntament intervenís per garantir que els cinemes passin a ser un equipament cultural per al barri a disposició de les entitats. Perlas situa el Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat o el cinema cooperatiu Zumzeig del barri de Sants com a exemples a seguir.

Tal com diu la petició, es demana a l’Ajuntament de Castelldefels la compra i la transformació d’aquest espai en un equipament cultural pel barri, posant l’espai també a disposició de les entitats del municipi.