Skip to main content
OpinióPremsa

SOM PP: el govern negacionista del canvi climàtic

By 22 enero 2024No Comments

Article escrit pel Ramon Morera i Castell. Publicat a La Voz al gener

L’última decisió del govern de SOM PP ha estat la compra de 8 vehicles dièsel per a la neteja de la ciutat. Aquesta decisió és una mostra més del negacionisme climàtic del govern municipal que refuta l’emergència climàtica i inverteix 4 milions d’euros en vehicles dièsel, un combustible que, a més de ser el responsable del 20% de la contaminació de diòxid de nitrogen a l’àrea de Barcelona, estarà fora de circulació a la Unió Europea a partir de la pròxima dècada.

Aquesta és una mostra més de la inconsciència i la irresponsabilitat del govern encapçalat per Manuel Reyes i Nico Cerpa pel que fa a les seves polítiques per combatre el canvi climàtic. La primera va ser l’eliminació del carril bici de l’avinguda Pineda que, a més de ser un despropòsit des del punt de vista de la seguretat viària, és una manera de fomentar la mobilitat amb vehicles de motor. La segona va ser la renúncia a la subvenció 500.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per implementar un sistema de recollida de residus que permetés que Castelldefels assolís el 55% de recollida selectiva el 2025, tal com exigeix la Unió Europea. I ara, l’última: la compra d’uns vehicles altament contaminants.

A més de ser un atemptat contra la sostenibilitat ambiental i la salut de les persones, el govern incrementarà el deute de l’Ajuntament de Castelldefels amb 4 milions d’euros que serviran per substituir uns vehicles de neteja i recollida de residus que no tenen ni 6 anys d’antiguitat, buscant netejar la imatge del servei sense aprofundir en els veritables problemes de la neteja a la ciutat. El més lògic seria que s’invertís en el seu manteniment, que seria molt més barat per a la ciutat, i no implicaria endeutar-se, tant que deia el PP en campanya dient que reduiria el deute municipal i invertir en millorar el servei.

Des de Movem En Comú Podem refermem el nostre compromís amb la lluita per l’emergència climàtica i continuarem sent la veu més alta i clara per desemmascarar el negacionisme de SOM PP amb el canvi climàtic.