Skip to main content

Artícle publicat a El Far

2021 ha estat un any de canvis en el que s’han posat els fonaments de les transformacions per les quals feia massa que treballàvem. La pandèmia de la Covid-19 encara ens assetja, però això no ens ha fet aturar, les conseqüències de la pandèmia han fet que tothom remés amb més força per fer-ho realitat.

El passat 14 de febrer els resultats de les eleccions a Catalunya obrien la porta a fer realitat un Govern progressista, i malgrat que alguns vam fer tot el possible per mantenir-la oberta, els partits independentistes van preferir que res canvies. Tanmateix, com hem demostrat amb l’aprovació dels pressupostos a Catalunya a l’Estat i altres municipis, la nostra presència garanteix que les coses passin, i tirem endavant les transformacions malgrat totes les resistències.

A l’Estat, 2021 ha sigut l’any en què s’ha demostrat que era possible gestionar aquesta crisi diferent de la del 2008. Amb els ERTO garantint que 1,2 milions de catalans no perdessin la feina, i amb mesures com la Llei Rider, la Llei de Canvi Climàtic o la Reforma Laboral. Exemples que indiquen el camí que emprenem, el del treball digne i la lluita contra l’emergència climàtica. La represa de la Taula de Diàleg i els indults també proven que les coses es podien fer d’una altra manera i que és l’únic camí, garantint que trobem solucions per evitar la cronificació del conflicte.

També hem tingut grans notícies al Baix Llobregat. El soterrament de les vies a Sant Feliu n’és un bon exemple. Una reclamació històrica, realitat gràcies a la feina conjunta de l’Ajuntament, amb la Lídia Muñoz al costat de la ciutadania. I el posicionament unívoc de la comarca, liderat per l’alcalde Lluís Mijoler, en contra d’una ampliació de l’aeroport que hauria estat desastrosa mediambientalment.

També ha estat un any important per Catalunya en Comú. A l’assemblea nacional ens vam comprometre a continuar treballant des del municipalisme verd i progressista, amb l’orgull de continuar liderant aquest projecte al costat de l’Ada Colau i la Jessica Albiach, de la mà d’altres companyes de tot l’Estat com Yolanda Díaz, per demostrar que és possible fer política per a la majoria. Hem fet molt, però som ambicioses i sabem que queda feina per fer. Ara amb l’Objectiu 2023, per fer arribar aquestes polítiques a cada poble a cada ciutat, amb més força que mai.

Candela López

Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú