Skip to main content
Opinió

Complint Promeses

By 29 noviembre 2015No Comments

El Govern municipal de Castelldefels està complint amb els objectius a curt termini que es va marcar després de prendre possessió el passat mes de juny. En les properes setmanes arribarem al primer semestre d’acció de Govern i per a aquestes dates tindrem sobre la taula uns Pressupostos per a l’any 2016.

Els comptes públics de l’Ajuntament pel proper any tindran unes línies mestres que passaran per la defensa i l’estímul d’àrees sensibles com són els serveis socials, les polítiques d’igualtat, la lluita contra la violència de gènere, el mantenimentd’edificis públics i equipaments, la neteja de la via pública, l’habitatge, l’educació i el foment de l’ocupació i de la participació ciutadana .

El nostre ADN ens impulsa a mantenir-nos ferms en les nostres prioritats al capdavant del Govern. Per aquest motiu la solidaritat, el repartiment redistributiu de la riquesa i la justícia social han estat els valors inspiradors de les ordenances fiscals aprovades en el Ple municipal del mes d’octubre. Congelem l’IBI, bonificant i reduint el preu d’aquest impost per a les famílies nombroses amb menys poder adquisitiu. Durant l’any 2016, a Castelldefels, pagarà més qui més té. I a més els preus públics de tots els serveis municipals dependents de l’Ajuntament queden congelats.

També complim amb qui va confiar en la nostra opció política, comprometent-nos amb els més desfavorits de la ciutat. L’Ajuntament garanteix ajudes per al menjador escolar de tots els menors, d’aquelles famílies amb necessitats econòmiques. Per això destinem 80.000 euros d’una partida extraordinària, que posteriorment reclamarem a la Generalitat de Catalunya, que és l’administració responsable de garantir aquest servei. Així mateix activem en aquests dies el nou circuit de prevenció i atenció a les víctimes de la violència masclista. El Govern municipal incrementa el nombre de professionals i els recursos econòmics per potenciar aquest pla de treball transversal, que dependrà d’àrees com educació, serveis socials, igualtat, policia local i serveis sanitaris.

I amb l’acció de govern d’aquests últims mesos, també hem complert estant al costat dels veïns i restauradors del barri del Baixador, intentant pal·liar els efectes negatius de les obres, mal planificades, del tercer tram del Passeig Marítim. La participació ciutadana també l’hem estès a la presa de decisions sobre els equipaments que s’instal·laran al barri de Vista Alegre, gràcies a la injecció pressupostària del Pla de Barris; i veïns i hotelers també han estat consultats en un procés participatiu per definir un nou pla d’usos i ordenació de la platja, que afecta especialment els serveis de la platja, com les guinguetes, el quioscos de gelats i les tumbones. Sis mesos complint promeses, tornant Castelldefels a la ciutadania, construint un model de ciutat que ens faci sentir orgullosos de ser castelldefelencs.