Skip to main content
OpinióPremsa

Una nova etapa, a defensar la vida i l’alegria

By 10 julio 2023enero 10th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a El Castell el juliol del 2023.

El passat 17 de juny Castelldefels iniciava un nou cicle, SOM Castelldefels, partit polític liderat per Nico Cerpa, tenia en les seves mans decidir el govern de Castelldefels, optant finalment per un govern de dretes fent alcalde al Sr. Reyes, del PP. 

Des de Movem en Comú Podem obríem aquesta nova etapa amb voluntat de diàleg i acord per fer avançar Castelldefels. Deixant enrere el conflicte i el soroll i sabent que amb nous protagonistes en aquesta nova etapa s’obria una via d’entesa, per defensar el Castelldefels que volem, aquell que torna a estar disposat a combatre l’emergència climàtica, els espais verds, que creu en la inversió pública, que protegeix a qui més ho necessita blindant serveis públics de qualitat, una ciutat amb valors de justícia social i feministes i que aposta per uns equipaments a l’alçada de les necessitats. Demostrant que és possible un nou govern estable i amb el rumb clar com ja vam demostrar l’any 2015, per posar fre a les polítiques d’austeritat del PP i ho tornava a ser avui. 

Per això, havíem estat treballant les diferents forces progressives, també amb Nico Cerpa, aquest Castelldefels de progrés, amb l’esperança de construir plegades un projecte de representació diversa ideològicament, però coincident en un programa polític que ens permetria afrontar els reptes de futur i que milloraria la vida dels veïns i les veïnes de Castelldefels. 

Lamentem que avui, l’esforç i exercici de responsabilitat que totes les forces polítiques progressistes de Castelldefels havíem fet, tancant una etapa i iniciant una de nova en pro de la ciutat, no pugui fructificar davant la decisió de SOM. 

Movem en Comú Podem no renunciem a la defensa d’aquest projecte consolidat i possible a la nostra ciutat, ara des de l’oposició, i ho començarem fent demanant al govern municipal que no tregui el carril bici de l’Avinguda Pineda i que apliquin la llei d’habitatge per regular els preus del lloguer a la nostra ciutat.