Skip to main content
NotíciesPremsa

Una oposició constructiva que transforma la ciutat: Habitatge i transició ecològica

By 13 abril 2021No Comments

Ja fa gairebé 10 mesos que no estem al govern. Durant aquests mesos, des de la responsabilitat, hem hagut de definir el nostre paper per continuar fent efectiu el nostre programa electoral i l’acord de govern que PSC i ERC van trencar. Ens apassiona transformar la ciutat i, per tant, no ha estat fàcil acceptar que et facin fora d’un govern pels interessos partidistes i personals de PSC i ERC i no de l’interès general de la ciutat. Tot i així, nosaltres no hem defugit en els nostres objectius per millorar Castelldefels i hem trobat eines per fer realitat el nostre projecte polític a Castelldefels: el govern en minoria (PSC-ERC-Junts) només pot tirar coses endavant si arriba a acords amb altres forces polítiques.

Avui podem afirmar que gràcies a la nostra actitud proactiva hem aconseguit tirar endavant acords tan importants com instar a l’Ajuntament a comprar el Cinema Metropol o el desenvolupament de les obres del barri de Bellamar. Al Ple de febrer, vam presentar dues propostes sobre dos temes cabdals per a nosaltres: el dret a l’habitatge i la transició ecològica.

El mandat anterior, vam crear per primer cop en aquest Ajuntament la regidoria d’habitatge amb l’objectiu d’avançar cap a un Castelldefels que no expulsés el veïnat de la nostra ciutat. Vam incrementar els ajuts al lloguer, vam iniciar un pla de rehabilitació als barris que més ho necessitaven, vam començar a adquirir habitatges buits per destinar-los a habitatge social, i vam assentar les bases per construir més de 200 habitatges que haurien d’estar construïts a finals del mandat, al Carrer Arcadi Balaguer i al Carrer Pietat de lloguer assequible o al Barri de Vista Alegre, per gent gran.

Però si parlem de garantir una vida digna, no ens podem oblidar del nostre planeta, per això vam centrar la nostra següent proposta en la lluita contra el canvi climàtic, en concret en un conjunt de mesures vinculades a avançar cap a aconseguir que Castelldefels sigui referent en la producció i consum d’energia neta, renovable, justa i de proximitat. Volem que Castelldefels sigui un dels municipis que treballi en el marc metropolità per desconnectar-se de les grans empreses de l’oligopoli energètic. A la vegada de la feina que pot fer l’Ajuntament amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, feina que vam iniciar, avançant en l’eficiència energètica dels edificis públics, i privats creant comunitats energètiques, subvencionant la instal·lació de plaques solars.

El nostre programa electoral és el nostre compromís amb la ciutadania de Castelldefels i, ja sigui governant, ja sigui des de l’oposició, continuarem treballant per tal que es faci realitat.