Skip to main content
OpinióPremsa

Uns pressupostos carregats de retallades i promeses incomplides

By 10 enero 2024enero 18th, 2024No Comments

Article escrit per la Candela López Tagliafico. Publicat a El Castell al gener del 2024.

L’1 de desembre, l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar els pressupostos per a 2024 amb el nostre vot contrari, i de tota l’oposició, i el vot favorable del govern de SOM PP. Calculen que ingressaran 92 milions d’euros que surten de la pujada d’impostos més alta de la història de Castelldefels, i per no fer res ni del que necessita la ciutat ni del que l’alcalde Reyes va prometre en campanya electoral.

Retallen un 50% en Pau i Solidaritat, un 22% en festes populars i un 64% en Turisme, el sector econòmic més important de la ciutat. S’escuden dient que incrementen el pressupost de Serveis Socials quan el que fan realment és traspassar-hi els diners que es destinaven a Habitatge, que es queda sense recursos, carregant-se l’Oficina antidesnonaments i sense destinar ni 1 € a habitatge públic.

Han incrementat un 60% la taxa d’escombraries, un 38% la zona blava de la platja, un 20% les llars d’infants, el Teatre Plaza i el cementiri, i un 12% al pavelló de Can Roca. També instal·len 2 nous radars que, suposadament, aportaran un increment d’1,3 milions d’euros en multes. I per si no n’hi havia prou, demanaran 4 milions d’euros als bancs. En resum, fan tot el contrari del que pregonaven.

Els comptes de SOM PP porten Castelldefels cap al bloqueig i la inacció política, i el seu projecte estrella és l’eliminació del carril bici de l’avinguda Pineda, una mesura que només pot respondre a la lògica negacionista del canvi climàtic. Ni embarcador, ni hospital, ni escales mecàniques a Vista Alegre, ni centre de dia per la gent gran, ni nou poliesportiu, ni res de res. El seu programa electoral era fum. Ens agradaria acabar l’any amb un missatge optimista desitjant un bon any 2024, però aquests pressupostos no són una bona notícia per a Castelldefels i demostren que el govern SOM PP no té projecte de ciutat.